Matt Simons in de Heineken Music Hall

16-11-2016 @ 21:11

Donderdag 13 april geeft Matt Simons een concert in de Heineken Music Hall (vanaf 1 januari AFAS Live). "The Netherlands will always have a special place in my heart. The Dutch people were the first to embrace me and my music and I'm so thrilled to be returning to the HMH!", aldus de New Yorkse singer-songwriter. 

Matt Simons brak in Nederland door toen zijn nummer 'With You' werd gebruikt in Goede Tijden, Slechte Tijden. Het nummer werd een grote hit en ook zijn bijbehorende debuutalbum 'Pieces' scoorde goed.

In 2014 kwam opvolger 'Catch & Release' uit, eveneens een groot succes. De gelijknamige single werd, mede dankzij de remixversie van Deepend, een grote hit in heel Europa. Het werd wereldwijd meer dan 150 miljoen keer gestreamd op Spotify en stond twee keer op #1 op HypeMachine. Het nummer behaalde in zeven landen de eerste plaats in de hitlijsten en bereikte een gouden status in Canada, Frankrijk, Spanje, Italië en Zweden en zelfs platina in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland. Samen met Marco Borsato had hij een hit in Nederland met de track 'Breng me naar het water'.

Deepend is er ook bij in de Heineken Music Hall, waar zij het voorprogramma verzor gen, net als singer-songerwiter Chris Ayer.

Onlangs verscheen een nieuwe EP 'When The Lights Go Down' met vijf nieuwe tracks, met als eerste single 'Lose Control'.

MATT SIMONS
support: Chris Ayer, Deepend

Donderdag 13 april | Heineken Music Hall (vanaf 1 januari AFAS Live) - Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur | Entree: 32,50 (excl. servicekosten)