Nieuw Paceshifters album Waiting To Derail op 3 maart

20-12-2016 @ 17:22

In 2017 doet PACESHIFTERS geen stapje terug om op hun lauweren te gaan rusten. Integendeel: er komt een gloednieuw album aan, getiteld: “Waiting To Derail”. Op 3 maart verschijnt het album dat in de zomer werd opgenomen met producer Chris ‘Frenchie’ Smith (o.a. Datsuns, Dandy Warhols). De band zal in maart en april een Nederlandse clubtour doen, alvorens de festivals te bestormen. 13 en 14 januari speelt de band op Eurosonic/Noorderslag.

Paceshifters richt het vizier op 2017 en verder. Met een in gewapend beton gebeiteld mission statement: het publiek meesleuren en met een big smile achterlaten middels explosieve shows die op alle fronten het inmiddels bekende handelsmerk van de band ademen: power, energie en vooral heel veel (zichtbaar) speelplezier.

En dan is er bijna dat gloednieuwe album "Waiting To Derail". Een stilistisch herkenbare combinatie van dopamine, endorfine, adrenaline en een vingerpuntje testosteron. Rauw maar catchy. Overdonderend en toegankelijk tegelijk. Verontrustend en toch rustgevend. Met bovenal een niets ontziende passie voor rockmuziek.

Geen compromissen of concessies voor Paul, Seb en Jesper. Want de drie non-conformistische rockers gaan voor een lange-termijn-carrière en dat betekent dus vooral trouw blijven aan hun (soms stronteigenwijze) DIY-attitude. Dat bleek al uit de voorgaande albums, waarmee het trio in ruim zes jaar tijd transformeerde van een gretige sympathieke jonge-hondenrockband naar een begrip in de Nederlandse rock-eredivisie. En ja, ze toerden in die periode menig autoband naar de vuilnishoop en zegevierden daarbij op talloze festivals. Van bijvoorbeeld Eurosonic, Pinkpop en Zwarte Cross in eigen land tot Exit, Rock for People, Woodstock (Polen), Groezrock en SXSW buiten de landsgrenzen.

Paceshifters live:

13-01 Buma Rocks presents: ‘Loud & Proud’, Groningen
14-01 Noorderslag, Groningen
23-03 Paradiso, Amsterdam
25-03 V11, Rotterdam
31-03 Café Wilhelmina, Eindhoven
01-04 EKKO, Utrecht
07-04 Podium Asteriks, Leeuwarden
08-04 Hedon, Zwolle

3 maart verschijnt "Waiting To Derail" via Goomah Music.

www.paceshifters.com