Fantosh komt met single Dirty Stars

23-01-2017 @ 13:04

Nederlandse/Zwiterse metalband Fantosh is terug uit Amerika met haar killer debuut On the Verge dat in maart zal verschijnen.

Het is Fantosh gelukt om haar heavy en krachtige geluid te combineren met techno, industrial en electronische elementen. Samen met hun favoriete producer Travis Wyrick uit Knoxville, Tennessee (VS) die eerder werkte met artiesten als 10 YEARS, P.O.D en ERICK BAKER., zijn ze erin geslaagd dit tot een harmonieus en intense geheel te smeden. Travis staat erom bekend dat hij (metal)bands uit hun comfortzone weet te halen en zo de grenzen van het genre en de bands op te rekken.

Travis vroeg 110% van ons,” vertelde TimQ (gitaar, keys en loops). ”Het kan me niet schelen of je moet overgeven vanwege de hevigheid van de lyrics die je moet zingen. Dat ruimen we later wel op, maar geef nu alles wat je hebt!’’ zei hij ooit tegen Stef (zang). Door deze intensiteit waarmee het album is opgenomen kun je simpelweg niet om de rauwe emoties heen.

Fantosh, bestaande uit Steff (zang), TimQ (gitaar, keys en loops) en Leo (drums) waren al jaren bezig voordat ze zich volledig gestort hebben op het maken van dit debuutalbum. Dit album is ontstaan na jaren van schrijven, toeren, leren, zoeken en groeien. Dit alles binnen een hechte vriendschap en een doelmatige muzikale samenwerking. Jarenlang toerden Steff en TimQ door Nederland, Slowakije, Oostenrijk en Zwitserland als een tweekoppige band. Ze speelden zogenaamde ‘unplugged’ metal shows, altijd met het doel voor ogen om ooit tot een volledige rockband door te groeien. Later Toen Leo zich later bij de band voegde was het plaatje compleet en kon de reis genaamd Fantosh pas echt beginnen.

Na nog eens twee jaar schrijven, schaven en oefenen, een reis naar Amerika en een flinke investering later is het dan eindelijk zo ver. Het album On the Verge is klaar en zal verschijnen op het nieuwe label genaamd GunMan Records. De distributie is in handen van Sonic Rendezvous.

De komende maanden zal Fantosh diverse shows doen door Europa. Later dit jaar volgt er zelfs een Amerikaanse tour.

http://www.fantoshmusic.com/