Brian Wilson speelt Pet Sounds voor de laatste keer in Carré

17-03-2017 @ 12:51

Op maandag 3 juli komt de bijzondere singer-songwriter van The Beach Boys, Brian Wilson voor een concert naar Carré in Amsterdam. Tijdens dit concert speelt hij het The Beach Boys album Pet Sounds voor de laatste keer integraal, aangevuld met alle grootste hits. Ook Wilsons oud-bandgenoten Al Jardine en Blondie Chaplin spelen mee op deze avond. 

Pet Sounds wordt gezien als het belangrijkste album van The Beach Boys en misschien wel één van de beste pop albums aller tijden. Het werd uitgebracht in 1966, in de tijd dat er veel geëxperimenteerd werd in de studio. Wilson begon een jaar eerder met de eerste opnamen voor dit zeer persoonlijke album. Geïnspireerd door het album Rubber Soul van The Beatles daagde hij zichzelf uit om een perfect muzikaal meesterwerk te creëren. Hiervoor liet Wilson het tot dan toe meer commerciële geluid van The Beach Boys achter zich. Het resultaat was een album dat lovend ontvangen werd en direct de Amerikaanse top tien binnenkwam. Ook in het Verenigd Koninkrijk bereikte het album al snel de top van de hitlijsten.

Brian Wilson is één van de meest gerespecteerde artiesten uit de popmuziek en wordt beschouwd als een legendarisch schrijver, producer, arrangeur en performer. Hij heeft dan ook een aantal van de meest gekoesterde nummers uit de popmuziek op zijn naam staan. Wilson begon zijn carrière in zijn tienerjaren toen The Beach Boys werd opgericht. Zijn innovatieve vocale en instrumentale arrangementen voor hits als I Get Around, California Girls, Wouldn’t It Be Nice, God Only Knows en Good Vibrations zorgden ervoor dat The Beach Boys de meest populaire Amerikaanse band van de jaren 60 waren.

Ook solo bereikte Brian Wilson grote successen. Hij bracht elf soloalbums uit waaronder het zeer succesvolle SMiLE. Voor dit album ontving Wilson ook zijn eerste Grammy Award. Hij ontving tevens de Kennedy Center Honors, en is opgenomen in de Songwriters Hall of Fame en in de U.K. Music Hall of Fame. Als lid van The Beach Boys is hij in 1988 ook opgenomen in The Rock and Ro ll Hall of Fame. In 2001 ontving hij de Recording Academy’s Lifetime Achievement Award.

Met het concert in Carré wordt het gouden jubileum van Pet Sounds gevierd. Het is tevens de laatste mogelijkheid het legendarische album in zijn geheel live te horen aangevuld met de grootste hits uitgevoerd door Brian Wilson zelf.

BRIAN WILSON presents PET SOUNDS
Special guests: Al Jardine and Blondie Chaplin

Maandag 3 juli | Carré, Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur | Entree: € 69, € 79, € 89, € 99 (excl. servicekosten)