Muzikantendag 2017 in Amsterdam

27-03-2017 @ 11:00

Op zaterdag 20 mei keert de Muzikantendag terug in Amsterdam in de Melkweg. Op deze dag opent de Melkweg haar deuren voor muzikanten, producers en iedereen die geïnteresseert is in muziek. Muzikanten worden hier ontdekt door muziekprofessionals van o.a. NPO 3FM, Universal Music, Friendly Fire, 3VOOR12, Noah’s Ark, NPO Radio 2, Popronde, BMG Talpa Music en Agents After All. Meer sprekers, panels en clinics worden spoedig bekend gemaakt.

Laat je ontdekken
De Muzikantendag is dé ontmoetingsplek voor ambitieuze muzikanten en de muziekindustrie. Muzikanten kunnen hier hun demo pitchen bij professionals uit de muziekindustrie, in de hoop ontdekt te worden, of nog beter: door te breken. Tijdens het Demospreekuur krijgen artiesten feedback op hun opnames van vertegenwoordigers van o.a. Caroline Benelux, FunX, Topbillin', Massive Music, Radar Agency, Pinguin Radio, AT Bookings, The Missing Sync en meer.

Panels en workshops
Naast de demospreekuren, is er een divers aanbod aan leerzame panels op de Muzikantendag. Met masterclasses, clinics en workshops van vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie geeft de Muzikantendag bezoekers extra bagage mee in de ontwikkeling van hun muzikale ambities. Op zakelijk vlak leren artiesten meer over het geld verdienen met auteursrecht, airplay krijgen op de radio, het scoren van optredens en mogelijkheden om muziek zelf uit te brengen.

Academy
Wie zich goed wil voorbereiden op de Muzikantendag, kan terecht op www.muzikantendag.nl/academy. Op deze website staan de belangrijkste onderwerpen in de muziek uitgelegd door experts, met video’s, voorbeelden en tips.

Informatie
Muzikantendag 2017
Zaterdag 20 mei, 11:00 – 18:00 uur
Melkweg, Lijnbaansgracht 234a, 1017 PH Amsterdam

Kaartverkoop
Kaarten kosten €15,- en zijn te koop via www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen. Lid van Buma? Dan krijg je gratis toegang. Meld je aan via bumastemra.nl.

Over de Muzikantendag
De Muzikantendag wordt gepresenteerd door Buma. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl, Musicmaker, Interface, De Bassist, De Gitarist, Slagwerkkrant, de Melkweg en Sugarfactory.

Meer info: www.muzikantendag.nl