Dirty Denims maken tweeluik album 'Back With A Bang' compleet

30-10-2017 @ 22:39

Exact 6 maanden na de release van het eerste deel, maakten The Dirty Denims op 27 oktober jl. hun “Back With A Bang!” tweeluik compleet met de toevoeging van zes nieuwe songs.

Na een pauze van een jaar door de wereldreis van drummer Thomas en de schouderblessure van bassist Ashley stonden zowel de band als hun volgers te springen om nieuw materiaal. Daarom werd besloten het album in twee delen uit te brengen.

De eerste zes songs werden in april uitgebracht en lovend ontvangen door de (inter)nationale pers. Zo noemt het Engelse Classic Rock Magazine de muziek van The Dirty Denimsa blast of high-energy, high-velocity, handclappy, glam-stomping hard rock” en prijst Uberrock.co.uk hun “AC/DC riffs, ‘70s glam slam melodies and a riot grrl attitude”.

De nieuwe songs staan wederom garant voor een mix van hardrock, rock 'n roll, powerpop en een vleugje punkrock. De eerste nieuwe single ‘Virtual Reality’ gaat over vluchten naar een andere wereld, waar virtual reality zich uitstekend voor leent. The Dirty Denims nemen je mee naar Jurassic Parc en naar de planeet van E.T. Bij een liedje met de titel ‘Virtual Reality’, hoort natuurlijk ook een speciale 360 graden videoclip. Deze clip zal op 13 september uitgebracht worden in de Effenaar in Eindhoven. Tijdens de show kan het publiek via hun smartphones live augmented reality toevoegingen zien terwijl The Dirty Denims op het podium staan.

Het jaar 2017 heeft tot nu toe een aantal leuke hoogtepunten in petto gehad voor de Eindhovense happy hardrockers; ze deden de support voor Extreme in Tivoli, en voor Drive Like Maria in de Effenaar en hun shows in Duitsland werden goed bezocht. The Dirty Denims willen in 2018 hun territorium uitbreiden door het spelen van meer shows in Duitsland en andere Europese landen.

‘Back With A Bang’ komt uit op 27 oktober 2017 via Handclap Records (cd release) en het Spaanse Ghost Highway Records (vinyl release).

The Dirty Denims live:

Vrijdag 3 november: Hardrockclub Alexnder The Great, Mainz, Duitsland

Zaterdag 4 november: Rattenloch, Herdorf, Duitsland

Zaterdag 11 november: Muziekcafé TAM TAM, Deurne

Vrijdag 17 november: 013 (/w Vandenberg's Moonkings), Tilburg

Zaterdag 18 november: JC Kompleks, Heerhugowaard

Donderdag 23 november: Burgerweeshuis, Deventer (Support White Cowbell Oklahoma)

Vrijdag 24 november: The Box, Hilvarenbeek

Zaterdag 25 november: Taverne, Bergen

www.thedirtydenims.nl
www.facebook.com/thedirtydenims