Nana Mouskouri naar Nederland met haar Forever Young Tour

18-04-2018 @ 22:41

In 2018 viert Nana Mouskouri 60 jaar succes in de muziek met haar meest recente en 134e album genaamd 'Forever Young’. Op 27 november 2018 komt de levende legende voor een exclusieve Nederlandse show naar het Delamar Theater, Amsterdam. 

In 2008 gaf Nana Mouskouri twee legendarische afscheidsconcerten in Athene. Maar als je geboren bent om te zingen, kun je nooit echt afscheid nemen van je publiek! De Griekse zangeres is al sinds de jaren zestig over de hele wereld populair en zingt in 19 verschillende talen: onder andere Grieks, Frans, Duits, Engels, Nederlands, Italiaans, Portugees, Spaans, Hebreeuws, Chinees en Turks. Ze heeft zo’n 1600 liedjes opgenomen, 300 gouden en platina awards ontvangen en verkocht wereldwijd naar schatting meer dan 350 miljoen albums. Ze behoort hierdoor bij de top van de best verkopende artiesten ooit.

Nana Mouskouri brak in 1961 internationaal door met 'Weisse Rosen Aus Athen', dat in meerdere talen werd uitgebracht en waarvan wereldwijd meer dan 1 miljoen exemplaren werden verkocht. In de daarop volgende 50 jaar scoorde de zangeres met een vrijwel onveranderde verschijning - sluik haar en een donkere vierkante bril - vele hits zoals 'The Three Bells (Les Trois Cloches)', 'Quand Tu Chantes', 'Mon Enfant' en natuurlijk 'Only Love'. In 1963 deed Nana Mouskouri mee aan het Eurovisie Songfestival namens Luxemburg. Ze werd slechts 8e.

De Griekse Nana Mouskouri begon op jonge leeftijd als jazz-zangeres, maar groeide al snel uit tot het grootste muzikale exportproduct van haar land. Ze zong in de meest uiteenlopende stijlen: van jazz tot pop, cabaret, klassiek, opera tot pure folksongs. Griekenland werd te klein en Mouskouri vertrok naar Parijs. Na een oversteek naar New York viel ook Amerika en de rest van de wereld als een blok voor haar kristalheldere stem.

De Forever Young Tour is een nieuwe reis die je mee terug neemt naar vroeger, met onder andere muziek geschreven door Amy Winehouse, Leonard Cohen en The Beatles. We hebben het laatste van Nana Mouskouri nog niet gehoord, want het enthousiasme en de nieuwsgierigheid naar talen en woorden blijft groeien.

Nana Mouskouri
27.11.2018 Delamar, Amsterdam
Verkoop vanaf 20.04.2018 om 10:00 via www.ticketmaster.nl