Celine Cairo optreden in juni in Het Concertgebouw Amsterdam

24-04-2018 @ 20:32

De Amsterdamse Celine Cairo komt op 27 juni naar Het Koninklijk Concertgebouw voor een eenmalig, akoestisch concert. Aanleiding is een reeks akoestische opnames die ze deze winter met haar band maakte onder de noemer "The Hector Sessions".

De zangeres die in 2010 door Edwin Evers werd ontdekt bracht in 2017 haar in Los Angeles opgenomen debuutalbum 'Free Fall' uit, won er de Zilveren Notekraker mee en tourde de afgelopen jaren langs de clubzalen van Nederland. Nu zijn er de 10 akoestische versies die eenmalig live ten gehore zullen worden gebracht in het Concertgebouw, aangevuld met nieuwe songs van het nog te verschijnen vervolgalbum en enkele nummers uit Celine's eerste jaren als artiest.

Aanleiding van het concert was een spontane post op Facebook waarin Celine haar fans vroeg wie geïnteresseerd zou zijn in een akoestisch concert, nadat ze de afgelopen jaren met haar 5-koppige band een groots, elektronisch geluid liet horen in de clubzalen. Celine werd overladen met reacties en vroeg mensen om liedjes te noemen die ze graag live in een akoestische uitvoering zouden willen horen. Deze liedjes vormen nu de basis van het programma van 27 juni.

Een eigen avond in het Concertgebouw is voor Celine een lang gekoesterde droom die uitkomt. Speciaal voor dit unieke concert maakt het Concertgebouw een uitzondering in haar programmering en opent ze haar deuren voor de innemende singer/songwriter.

THE HECTOR SESSIONS
De opnames van The Hector Sessions vonden plaats in Studio de Helmbreker, de Haarlemse studio waar onder andere Chef'Special, Sabrina Starke en Kris Berry hun muziek opnamen. Celine en haar band werden begeleid door producer/engineer Jasper Zuidervaart.
De eerste drie nummers van de Hector Sessions zijn nu te beluisteren op alle streamingdiensten, het hele album zal in mei verschijnen. Klik hier om de eerste drie nummers te beluisteren

CELINE CAIRO

27.06.2018 Het Concertgebouw, Amsterdam
Verkoop vanaf 26.04.2018 om 10:00 uur via www.ticketmaster.nl.