Amsterdamse singer-songwriter Celine Cairo won dit jaar Talent Night 2009

09-09-2009 @ 13:16

Celine Cairo (19) is de Amsterdamse singer-songwriter die dit jaar Talent Night
2009
won waardoor ze met haar begeleiders Lievaart en Jeninga naar New York zal vertrekken om daar op te treden in Carnegie Hall en The Apollo! Daarnaast is het trio (onder de naam Celine Cairo dus) ook halve finalist van de Grote Prijs van Nederland!

Celine Cairo werd geboren in Amsterdam (22-5-1990)  en groeide op met veel
soorten muziek. Haar beide ouders gaven haar zo veel verschillende stijlen mee dat ze zelf op ontdekkingsreis ging: zingen en later gitaar spelen. Op haar 14e begon ze met het schrijven van eigen nummers en ontwikkelde ze haar eigen geluid en stem waarmee ze uiteindelijk op een podium belande op haar 16e. Ze deed mee aan de Rozentuin, een kleine locale competitie in Amsterdam en won! Sindsdien zat de wil en de ambitie er in en ging ze door met het schrijven van nummers en optreden zo veel als ze kon.
Na het afronden van de middelbare school besloot Celine een jaar vrij te nemen om te ontdekken wat ze wilde. Dat begon met werken en een reis naar Frankrijk en liep over in het laatste half jaar 100% muziek maken! Ze gaf het een kans, ging er voor en deed haar best om een naam te vestigen. Een optreden in Paradiso zorgde ervoor dat de zangeres/gitariste besloot om haar liedjes te verrijken met baslijnen van Mart Jeninga en de altviool van Matthijs Lievaart. Sinds dat ene optreden zijn ze niet meer uit elkaar te krijgen en zijn ze samen het avontuur aangegaan: de muziekwereld in duiken! Optredens in heel Amsterdam volgden maar ook andere steden zoals Rotterdam en Utrecht kwamen voorbij. Optredens in de Maassilo, het Concertgebouw, de Supperclub, Club Dauphine en nog veel meer werden gespeeld. Ook de radio pikte Cairo's stem op en kleine media volgden. Op QT-online.nl verschijnt wekelijks een blog van Celine's hand, waar ze omschrijft wat er allemaal om het trio heen gebeurt!

Op 10 mei 2009 won het trio de Talent Night, een landelijke comptitie die eerder door Sabrina Starke werd gewonnen. De Hoofdprijs: een trip naar New York om daar op te treden in het legendarische Apollo Theatre!! Dat zal deze herfst gaan plaatsvinden. Ook schreven ze zich in voor de Grote Prijs van Nederland, werden geselecteerd, kwamen de kwart-finales door met een live-optreden in Amsterdam en nu gaan ze richting de Halve Finale! De laatste 12 van Nederland strijden om een plek in de finale op 12 december.

Mart, Matthijs en Celine zijn gepassioneerd en worden vooral zielsgelukkig van
live-muziek maken, het publiek meenemen en in trance brengen, net als zij zelf doen bij het live spelen. Nieuwe nummers zijn in de maak, de media pikken hier en daar de naam Celine Cairo op en optredens komen er steeds meer.
http://www.myspace.com/celinecairo