Joia kondigt theatertour 'Zacht' en nieuwe single 'Pretty Things' aan

16-09-2018 @ 09:09

Nadat Joia vorig jaar indruk maakte met haar met vijf sterren bekroonde Engelstalige debuut album ‘Living It Now’, is het voor de zangeres nu tijd om een nieuwe weg in te slaan. Joia staat vanaf eind september op de planken met haar voorstelling ‘Zacht’.

In deze voorstelling put zij uit een aangrijpend repertoire. Zowel liedjes van eigen hand als parels van de in 2013 overleden cabaretier en liedjesschrijver Maarten van Rozendaal zullen de revue passeren.

“De afgelopen maanden heb ik me teruggetrokken en mezelf binnenstebuiten gekeerd om aan mijn nieuwe voorstelling 'Zacht' te werken.” vertelt de zangeres. Ze ging op zoek naar de kracht van zacht en bewandelde het elastieken pad tussen de twijfel en de brul. “Wat is zacht zijn eigenlijk? Wat is het nut van twijfel? En hoe brult een vrouw? Ik heb me hierbij laten inspireren door onder andere Antony Hegarty, Hannah Arendt en Eberhard van der Laan, maar ook door mijn leeftijdsgenote Lieke Marsman. Aangemoedigd door haar prachtige boek 'Het tegenovergestelde van een mens', wilde ik op zoek naar een betekenisvolle en meer fluide vorm van op het podium staan. In de voorstelling 'Zacht' wil ik, net als in Marsman’s boek verschillende genres en vertelvormen laten versmelten tot één mooi en interessant geheel”, licht Joia toe.

Joia werkte samen met regisseuse Sanna Vrij aan nieuwe muziek, verhalen, video's en gedichten. De theatertour gaat, na een aantal previews, officieel van start op 29 september in haar geboorteplaats Boxtel. De tour zal de volgende theaters aan doen:

Zaterdag 29 september – Stg. Podium – Boxtel
Donderdag 11 oktober – Theater De Schalm – Veldhoven
Zondag 4 november – Theater De Walhalla – Rotterdam (uitverkocht)
Zaterdag 8 december – De Lievekamp – Oss

Voordat ze met ‘Zacht’ de theaters ingaat, trapt Joia het seizoen af met een nieuwe single 'Pretty Things'. Dit is een eigenwijs en puur lied, in de lijn van debuutalbum ‘Living It Now’. ‘Pretty Things' zijn voor haar de fraaiste, maar ook de meest kwetsbare en vluchtige dingen des levens.

Beluister de single via Spotify

http://joiamusic.nl/