Chris de Burgh met zijn Classic Albums Tour 2019 naar Carré

17-10-2018 @ 22:33

Op zondag 1 december 2019 komt Chris De Burgh met zijn Classic Albums Tour naar Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.
Tijdens deze Classic Albums Tour speelt Chris de Burgh twee van zijn meest bijzondere albums, achter elkaar en in zijn geheel live. "De één is mijn meest succesvolle album wat verkoopaantallen betreft, en bij de ander heb ik vooral bij het schrijven en opnemen ervan bijzonder genoten”, legt hij uit.

De eerste is zijn in 1986 uitgebrachte album 'Into The Light', waarvan Chris destijds had bedacht dat het het album zou kunnen zijn dat hem volledig op de kaart zou zetten als internationaal artiest. En dat bleek juist, vooral dankzij één nummer in het bijzonder: 'The Lady In Red'. Het was de compositie die hem uiteindelijk als een bekende singer-songwriter over de hele wereld vestigde en sindsdien een  popklassieker is geworden.

De single behaalde de #1 positie in 47 landen, waaronder de UK, bereikte de #2 in de VS en heeft inmiddels meer dan 8 miljoen exemplaren verkocht. Tot op de dag van vandaag is het nog steeds een van de meest gedraaide nummers wereldwijd; alleen al in Amerika ontving het zes ASCAP-awards (Association of Composers and Publishers), waarmee het werd erkend als een van de 20 meest gedraaide tracks in de Verenigde Staten in een periode van 12 maanden.

Het tweede album is 'Moonfleet & Other Stories', uit 2010, waarmee Chris de meest ambitieuze, veeleisende en beeldende reis uit zijn lange carrière aflegde. Dit resulteerde in een albumverkoop die wereldwijd de 50 miljoen oversteeg. "Ik ging voor mezelf de grootste uitdaging aan tijdens het schrijven en opnemen van dat album," aldus De Burgh: "Het was heel moeilijk, maar uiteindelijk geweldig, en vooral heel leuk om dat gedaan te hebben."

Het is helemaal gepast om 'Moonfleet & Other Stories' een hoogstandje te noemen, omdat het album een volledig afgeronde en gerealiseerde muzikale versie is van het boek waar het zijn naam aan ontleent, geschreven door de Engelse schrijver J. Meade Falkner.

'Into The Light' en 'Moonfleet & Other Stories' omvatten samen 36 nummers en behelst gecombineerd 122 minuten muziek, die Chris tijdens het concert in zijn geheel zal uitvoeren met zijn volledige band. "Zoals altijd is het de bedoeling om mijn publiek te verbinden en mee te nemen op een muzikale reis," zegt Chris De Burgh.

CHRIS DE BURGH - CLASSIC ALBUMS TOUR 2019
Zondag 1 december 2019 | Carré - Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur | Entree: vanaf €50,40 (incl servicekosten)