Chris de Burgh kondigt 'A Better World' aan

03-08-2016 @ 17:29

Vrijdag 23 september verschijnt ‘A Better World, het nieuwe album van Chris de Burgh. De Ierse zanger zal in navolging van deze release samen met zijn band op 28 april 2017 een intiem concert geven in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.
Dertig jaar geleden verscheen ‘Into The Light’, hét album met daarop uiteraard de monsterhit ‘Lady In Red’ waarmee Chris de Burgh doorbrak. De single bereikte de #1 positie in veel landen wereldwijd en is nog steeds een veelgedraaide songs en classic.

Zo’n 50 miljoen verkochte albums en meer dan 280 zelfgeschreven liedjes verder is hij aanbeland bij zijn 26e studioalbum ‘A Better World’. Hierop vinden we 15 gloednieuwe tracks waarop hij thema’s aansnijdt als liefde en oorlog, onderweg zijn en weer thuiskomen en verleden, heden en toekomst. Muzikaal gezien geeft hij dit op veelzijdige wijze vorm. Op het album zijn zowel ballads als anthems te vinden, gespeeld door Chris solo, met zijn band of met orkest. Hier en daar worden zijn uit duizenden herkenbare Pop & Rock songs opgeluisterd met Caribische & Keltische invloeden. Rode draad door het album is het optimisme en de positiviteit van Chris dat ook in roerige tijden overeind blijft. Zoals hij zelf in het nummer ‘Homeland’ zingt: “There is always hope in the human heart for better days ahead”.

Het album dat via Butler Records wordt uitgebracht zal ook op vinyl worden uitgebracht via Music On Vinyl en nog eens 2 exclusieve bonustracks bevatten.

http://cdeb.com/

https://www.facebook.com/cdebofficial

https://butlerrecords.com/catalogus/