Talpa Network benoemt Jet Roos tot CFO

24-02-2019 @ 14:58

Jet Roos is de nieuwe CFO van Talpa Network. Op 18 maart treedt zij toe tot de Raad van Bestuur van het mediatech bedrijf dat John de Mol ruim een jaar geleden lanceerde. Roos komt over van e-commerce bedrijf eBay, waar zij behalve CFO van eBay Classifieds Group Benelux (Marktplaats, 2ehands) tijdelijk ook acting CEO van dit onderdeel was.

Eerder kondigde Talpa Network al aan dat de huidige CFO Shashi Baboeram Panday ervoor gekozen heeft om zijn aandacht volledig te richten op Talpa Media, het televisiebedrijf dat is overgenomen door het Britse ITV. Tot op heden combineert hij beide functies. Met de aanstelling van Roos is de nieuwe raad van bestuur van Talpa Network, die verder bestaat uit CEO Peter de Mönnink en COO Barry Masclee, definitief.

“Met de komst van Jet Roos wordt een cruciale positie binnen het bedrijf ingevuld door iemand die een indrukwekkende loopbaan achter de rug heeft,” zegt Pim Schmitz, lid van de Raad van Commissarissen. “Zij brengt de ervaring mee die wij in het snel veranderende medialandschap van vandaag nodig hebben. Zij brengt internationale ervaring en kent de dynamiek als geen ander. Wij zijn dan ook blij dat juist zij de overstap naar Talpa Network gaat maken en onze directie komt versterken.”

Het is een eer toe te treden tot Talpa Network. Een innovatief en ondernemend bedrijf met een sterke visie, een echt Nederlandse speler in een landschap waar wereldspelers concurreren,” zegt Jet Roos. “Een allesomvattend mediatech bedrijf dat over de verschillende kanalen heen bereikbaar is voor iedereen in het land. Dit inspireert mij en ik heb enorm veel zin om aan de slag te gaan.”

Talpa Network ging in november 2017 van start. Het bedrijf heeft de ambitie om de consument 24 uur per dag, via alle denkbare mediakanalen, te bedienen met relevante content.