Project Bongo tekent bij SNSD Records

06-07-2019 @ 21:59

Nieuwe EP Miami verschijnt najaar 2019

Project Bongo herrijst met de EP Miami als de spreekwoordelijke feniks uit zijn as. Tijdens een even drukke als leerzame periode als vaste band van Roxeanne Hazes, bleef de inspiratie voor eigen liedjes vloeien. En als zodanig komt de Utrechtse indiepop band nu op eigen houtje ijzersterk terug. De eerste self-titled single van een nieuwe 5-track EP laat horen dat het viertal klaar is voor een nieuwe ronde langs de clubs en festivals.
In het frisse SNSD Records (Sensed) heeft de band een partner gevonden om dit te gaan bewerkstelligen. SNSD Records is een nieuw initiatief vanuit Bertus Distributie, waarbij naast eigen label Butler Records i.s.m. V2 Benelux de focus ligt op maar niet gelimiteerd is tot (al dan niet electronische) indiepop.
Project Bongo is het zoveelste bewijs dat de huidige kraamkamer van de Nederlandse popmuziek gevestigd is in Utrecht, op de Herman Brood Academie.

Na twee eigen EP’s – Dancing Monkey en Weekends – en de Spotify-hit Keep A Secret kregen de jongens een prachtige klus aangeboden als begeleidingsband van Roxeanne Hazes. Die kans grepen ze met beide handen aan.
Na die interessante periode met La Hazes op de weg omhoog, wil de band nu ook wel weer eens aan zichzelf denken. Daarom heeft de band de EP Miami opgenomen, die een verbeterde versie van het vertrouwde geluid laat horen. Vanwege de nadrukkelijk in het geluidsbeeld aanwezige eighties synths bij het indiepop geluid van de noughties, past Project Bongo perfect op een denkbeeldige festivalaffiche tussen de Franse band Phoenix en publiekslievelingen als Two Door Cinema Club en Editors. Zeker ook vanwege de minstens zo prominente gitaarpartijen met veel effectpedalen. ‘Van binnen zijn we allemaal rockers,’ zegt toetsenist Cornel Sier. ‘Vooral live is de rockfactor groter,’ vult zanger/gitarist Arthur Stoker hem aan. ‘We merken ook dat dat ons publiek heel erg aanspreekt.’
Behalve Cornel en Arthur bestaat de band uit bassist Jens Huigen en drummer Thom Heusinkveld. Ex-gitarist Jonathan Maridjan heeft wel nog mee geschreven aan de nieuwe nummers. Met deze EP heeft de band een sterke troefkaart in handen om hun eigen plek in de playlisten en op de podia te heroveren.
Zoals meteen te horen is aan het eerste wapenfeit om de herintroductie van de band en de samenwerking met het nieuwe SNSD Records luister bij te zetten: de single Miami die sinds deze 5 juli uit is.

https://www.facebook.com/ProjectBongo/