Acteerdebuut Famke Louise in korte film Hitte

06-07-2019 @ 22:04

Hitte van regisseur Thessa Meijer vanaf 8 augustus te zien in Cineville-filmtheaters

Famke Louise heeft haar eerste hoofdrol te pakken in een film. Regisseur Thessa Meijer en productiebedrijf July Film maken in opdracht van filmplatform Cineville de korte film Hitte over een verlegen meisje dat tijdens een hittegolf verkoeling zoekt in een ijssalon. Maar wanneer ze in de ogen van de ijscoman kijkt, bevindt ze zich op gevaarlijk terrein… Naast Famke, maken ook acteur Daniel Kolf (De Libi), acteur Frits Lambrechts en Anouk en Priscilla uit The Voice Kids hun opwachting in de film.
Hitte van Thessa Meijer is vanaf donderdag 8 augustus in de 43 Cineville-filmtheaters en online te zien.
"Verlegenheid, blozen, het warm krijgen. Het heeft iets puberaals, maar toch heb ik er zo nu en dan nog last van. In HITTE zet ik dat om in iets lachwekkends en positiefs" zegt regisseur Thessa Meijer. "Famke Louise is perfect voor deze film omdat ze niet alleen muzikaal is, maar ook een sterke persoonlijkheid en een goed gevoel voor humor heeft. Ze heeft zowel een lieve als een sexy kant."

Thessa Meijer (1992) vermengt hedendaagse verhalen met een fijne dosis magie. Door thema’s als familie en verlies te verstoppen in een polder-sprookje met de naam De Dag Dat Mijn Huis Viel of door een vis die eigenlijk een meisje wil zijn symbool te laten staan voor zelfacceptatie (The Walking Fish, 2019, dit jaar te zien op GoShort en Imagine). Hyperpersoonlijk én bovennatuurlijk.
cineville.nl/scenes
Cineville bestaat tien jaar! Om dat te vieren trakteert het platform voor filmfanaten het publiek op ‘Scenes in Cineville’: korte films van Noël Loozen, David-Jan Bronsgeest en Thessa Meijer. De drie talentvolle Nederlandse regisseurs kregen een vrijbrief met de boodschap: verfilm jullie ultieme scène. Het resultaat? Drie kneitereigenwijze scènes, speciaal voor Cineville.
Thomas Hosman, directeur van Cineville, is enthousiast: “Noël, David-Jan en Thessa zijn misschien wel de grootste makers van morgen. We vroegen ze om ons een kijkje in hun hoofd te geven, een kijkje in de toekomst. De korte films zijn behoorlijk cool, onthutsend en verfrissend! Daar zijn we trots op.

Eerder verschenen de scènes Drama van Noël Loozen en Sexorcism van David-Jan Bronsgest in de filmtheaters.