Korte film Hitte van Thessa Meijer met acteerdebuut van Famke Louise

12-08-2019 @ 13:37

Cineville bestaat tien jaar! Om dat te vieren trakteert het platform voor filmfanaten het publiek op ‘Scenes in Cineville’: korte films van Noël Loozen, David-Jan Bronsgeest en Thessa Meijer. De drie talentvolle Nederlandse regisseurs kregen een vrijbrief met de boodschap: verfilm jullie ultieme scène. Het resultaat? Drie kneitereigenwijze scènes, speciaal voor Cineville. Hitte van Thessa Meijer, met Famke Louise in de hoofdrol, is vanaf nu in de 43 Cineville-filmtheaters en online te zien. Hitte is een samenwerking tussen Cineville en producent Julia Rombout van July Film.
De derde scène heet Hitte en gaat over een verlegen meisje dat op een loeihete dag verkoeling zoekt in een ijssalon. Maar wanneer ze in de ogen van de ijscoman kijkt, stijgen de temperaturen. Naast Famke, spelen ook acteur Daniël Korf (De Libi), Frits Lambrechts en Anouk en Priscilla uit The Voice Kids een rol in de korte film.

Hitte is een romcom met een twist, vertelt regisseur Thessa Meijer. 'Deze zomer krijgen we weer te maken met extreme temperaturen. Maar naast de temperaturen, lopen in Hitte ook de emoties hoog op. Verlegenheid, stotteren en blozen zijn in deze wereld niet geoorloofd. Famke duikt voor deze rol dus in een karakter dat qua persoonlijkheid ver van haar afstaat. Dit doet ze fantastisch, met humor en vol overgave. Ook is er een sterke chemie tussen Famke en haar tegenspeler Daniël.'

'Van Cineville kreeg ik een carte blanche. Daardoor konden we losgaan in een soort roze weirdheid die niet eerder in een langere film paste. Je zou het suikerspinhorror kunnen noemen!'

Filmmaker Thessa Meijer (1992) vermengt graag de dagelijkse realiteit met een fijne dosis magie. Door thema’s als familie en verlies te verstoppen in een polder-sprookje met de naam De dag dat mijn huis viel of door een vis die eigenlijk een meisje wil zijn symbool te laten staan voor zelfacceptatie (The Walking Fish, 2019, winnaar Gold Screen en Special Jury Prize bij YDA in Cannes). Hyperpersoonlijk én bovennatuurlijk.

https://www.cineville.nl/scenes