Passenger op 7 oktober naar AFAS Live

30-01-2020 @ 13:26

De Britse singer-songwriter Passenger gaat dit jaar op tournee door Europa. Op woensdag 7 oktober speelt hij een show in de AFAS Live in Amsterdam.
Mike Rosenberg, beter bekend als Passenger, is inmiddels een grote naam in het singer-songwriter genre. In 2019 bracht hij zijn tiende album uit, Sometimes It’s Something, Sometimes It’s Nothing at All.  Het album werd opgenomen in de beroemde Abbey Road Studios in Londen. De nummers op dit bijzondere album bestaan enkel uit zang, akoestische gitaren en een strijkkwartet. Bovendien doneert Passenger alle opbrengsten van het album aan Shelter, een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor daklozen in het Verenigd Koninkrijk. De reden achter deze bijdrage aan Shelter is dat hij werkte als straatmuzikant in Engeland tussen 2003 en 2009. Op het eerste album uit 2007 werkte Mike Rosenberg nog samen met Andrew Phillips waardoor Passenger ontstond. Dit was het enige album waar de twee samenwerken, in 2009 verliet Phillips de band en ging Rosenberg solo verder als Passenger. Hij vertrok eind 2009 naar Australië om daar verder te gaan werken in de muziek.

Passenger maakte de afgelopen tien jaar naam met zijn intieme en breekbare indiepop doordrenkt van folk invloeden. Het grote succes begint wanneer in 2012 het album All the Little Ligths uitkomt met daarop 'Let Her Go'. Passenger was in 2018 voor het laatst in Nederland voor een uitverkochte show in AFAS Live in Amsterdam.

PASSENGER
Woensdag 7 oktober 2020 | AFAS Live, Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €44,80 (incl. servicekosten)