Rob Black slaat handen ineen met Amsterdamse hiphopformatie Yung Internet voor nieuwe single

20-03-2020 @ 13:48

Vorig jaar zette Rob Black de scene al op de kop met zijn ‘Dagritme’ EP en dit jaar gaat hij vrolijk verder. Voor zijn eerste single van dit jaar sloeg hij de handen ineen met de Amsterdamse hiphopformatie Yung Internet en het resultaat mag er zijn met de single: ‘Kwijt’.

Een klassiek gevalletje van één plus één is drie, Rob Black en Yung Internet’s ‘Kwijt’ knalt als geen ander. De housey beat van Rob legt de basis voor de losgeslagen teksten van Yung Internet. Dans, met glitter in je jajem.

Rob Black:Eindelijk een samenwerking tussen je favo Leidseplein-gangers. Hopelijk beleef je van deze track net zoveel plezier als wij toen we ‘m maakten. Misschien wel handig om te weten: op dit moment heb ik liever NIET dat je naar m'n huis komt en snap ik het heel goed als ik niet bij je mag slapen.”

De Amsterdamse dj en producer Rob Black heeft een veelbelovende debuutzomer 2019 achter de rug als soloartiest met een plek in de Viral Chart Top 20 van Spotify en shows op toonaangevende festivals als Solar, Amsterdam Open Air, Lowlands en Mysteryland. Daarnaast staat hij bij zowel zijn collega’s als het publiek bekend om zijn unieke mixing skills; hij weet als geen ander de juiste sfeer neer te zetten in zijn sets, waarin House de boventoon house de boventoon voert met ritmische invloeden uit de hiphop. Kortom, met zijn karakteristieke veelzijdigheid als dj levert hij de perfecte muzikale cocktail voor de hedendaagse club- en festivalcultuur.

Al sinds 2015 zijn de heren van Yung Internet al bezig met het stelselmatig volpompen van het wereldwijde web met de meest vrolijke, eerlijke en aanstekelijke muziek die er te vinden is. De Amsterdamse hiphopformatie, die bestaat uit Dj hyperlink (producer), Yelli en Meezy F (raps), staan bijna ieder weekend wel een venue of festival te overrompelen. Inmiddels verkocht de formatie vier tours uit en schoten ze maar liefst acht EP’s de wereld in, waarvan ‘CYBERNETIC HEDONISM’ het meest recente pareltje is.

Luister naar Rob Black feat. Yung Internet - Kwijt