OG3NE brengt 17 mei een online ‘Home Isolation' concert’

11-05-2020 @ 15:31

OG3NE gaat op zondag 17 mei van 19.00 uur tot 20.00 uur a.s. een online ‘Home Isolation Concert’ geven, gebaseerd op het succes van hun ‘Home Isolation Video’s’. Fans kunnen via Ticketpoint sinds zaterdag 9 mei een link aanschaffen om bij het concert ‘aanwezig’ te kunnen zijn. Het concert vindt plaats in een voor deze gelegenheid volledig ‘corona-proof’ gebouwde en gedecoreerde studio met virtueel publiek thuis. Door middel van chats vindt er die avond ook interactie met het publiek thuis plaats.

Nadat de tweede helft van de Sweet Harmony tour abrupt werd afgebroken door het coronavirus ontstond iets unieks. Omdat Amy door het hebben van één long tot de risicogroep behoort, zitten Lisa, Amy en Shelley allemaal van elkaar gescheiden in een zelfgekozen thuisisolatie. Toch werd er een manier gevonden om samen te zingen, los van elkaar. Het resultaat is dat hun ‘Home Isolation video’s’ momenteel viral gaan op alle social media platforms.

OG3NE’s versie van ‘Bohemian Rhapsody’ is inmiddels 5 miljoen keer bekeken en is zelfs gedeeld door de groepsleden van Queen op hun Instagram pagina. Ook de ‘Simon & Garfunkel medley’ ontvangt alle lof van de componisten en de bijzondere uitvoeringen van de ‘Bee Gees medley’, ‘Jolene’ en de ‘Disney medley’ razen de wereld over. Alle ‘Home Isolation video’s’ behalen miljoenen streams en OG3NE’s nieuwe EP met de eerste vijf uitgebrachte nummers behaalde binnen enkele dagen de nummer 1-positie van de albumlijst. Het niveau van de meerstemmige samenzang van de zussen wordt wereldwijd geroemd.

OG3NE: “We willen zo graag weer iets samen doen voor ons publiek en we krijgen zo veel vragen in deze uitdagende periode. We zijn een paar weken bezig geweest hoe we een concert volledig veilig en binnen de geldende regels kunnen geven. De voorzichtigheid en kwetsbaarheid blijft, maar we willen ook weer iets van ons laten horen op een verantwoorde en veilige manier. Door een samenwerking en het meedenken van technische partijen als Holland Studio’s, Soundworks en decorateur Gert Jan van der Loo kunnen we een online concert mogelijk maken tegen een symbolische ‘entree-fee’ van €3,95.

Zondag 17 mei om 19.00 uur vindt het OG3NE ‘HOME ISOLATION CONCERT’ online plaats. De linkvoorverkoop gaat via www.ticketpoint.nl