ZWARE AANRADERS

10-01-2006 @ 15:51

door Sicco Roukema

Sevendust "Next"
(roadrunner)
Sevendust heeft het nog nooit naar de mainstream geschopt. Dat is opzich verwonderlijk want de band heeft toch al een aantal buitengewoon goeie albums op haar naam staan. Voor dit album werd de vorige gitarist vervangen door ex-Snot snarenplukker Sonny Mayo. In ieder geval is de band harder gaan klinken en wat donkerder, maar nog steeds hebben ze in ieder nummer de geweldige zanglijnen van top zanger Layon Whiterspoon. Nummers als Hero en Pieces klinken en stuk stoerder dan voorheen en de riffs zijn bijna Slipknot achtig. Voor een goeie ballad draait de band haar hand ook niet om getuige de afsluiter Shadows In Red

DVD
Sodom "Lords Of Depravity Part 1"
(SPV / rough trade)
Laat ik eerst eens alle lof afsteken over hoe geweldig deze dubbel dvd uitgevoerd is. Een schitterende digipack met ook nog eens twee tekstboekjes. Wie had dat ooit verwacht toen Sodom in 1983 In The Sign Of Evil uitbracht (pak 'm er nog eens bij en let vooral op het geweldige kapsel van Tom Angelripper). Affijn, dvd 1 is een docu over de band zelf. 180 minuten maarliefst over de periode 82 tot 95. Heerlijk om die depressieve Duitse arbeiderswijken te bekijken. Maar ook mooi om ex bandleden zo erlijk te zien zijn en Tom Angelripper te zien vechten tegen de bierkaai medio jaren 90. 3 uur is zondermeer lang, maar zeker niet vervelend. De docu geeft een goed inzicht in de Duitse trashscene. Voor de fans helemaal top want er staan veel nog niet eerder vertoonde beelden op.
Dvd 2 is Sodom live op verschillende plekken en nog wat videos. Hoofdzaklijk geschoten in Sofia, maar ook op Wacken. Aan het geluid te horen zijn er weinig overdubs gebruikt. Alles klinkt zo rauw als het maar kan. Had ook niet anders verwacht van deze Duitse trashhelden!
5 uur, de al eerder vernoemde prachtige uitvoering en de inhoud maken deze dvd op alle fronten een must have.

Killswitch Engage "(Set This) World Ablaze"
(roadrunner / cnr entertainment)
Eerste DVD van deze Amerikaanse super metalcore formatie. Een schitterend optreden van 70 minuten (alles klopt, het geluid, het licht en de show zelf) vanuit Worchester Massachuts (hun thuishaven). Met maar drie albums op zak behoort Killswitch tot de absolute top en deze dvd maakt dat ook weer waar. Daarnaast een docu over de band met interviews met de bandleden, vrienden, familie en andere bands. Leuk en er zitten hilarische momenten tussen. Daarnaast nog de videoclips. Een toppertje door het liveoptreden.

Cradle Of Filth "Piece Through Superior Firepower"
(roadrunner / cnr entertainment)
Ik heb CoF al een aantal keren live gezien, maar iedere keer stond ik redelijk achteraan waardoor het me niet zo kon boeien. Ook vond ik het geluid mestal matig en stonden de heren als zoutzakken op het podium. Ik heb dan ook nog nooit zo genoten van en liveshow van deze vleermuizen als op deze dvd. Wat een show zeg!!! Met die duivels, dames die uit het plafond komen, monsters en superieur spel!. Echt helemaal te gek. De band beweegt ook (zal wel vanwege de camera's zijn)..Daarnaast allerlei videoclips die ik zelf nog nooit gezien had (dus leuk) en een shocumentary. Lekker allemaal onzin ondermeer met BAM