SKY RADIO OVERGENOMEN DOOR Telegraaf en ING Corporate Investments

07-02-2006 @ 16:40

De Sky Radio Group is overgenomen door een consortium onder leiding van Telegraaf Media Groep N.V. (TMG), met financile ondersteuning van de investeringsmaatschappij ING Corporate Investments Participaties B.V. (ING CI).
Hiermee verkoopt News Corporation de Sky Radio Group na 17 jaar voor een totale ondernemingswaarde van 190 miljoen euro. Omdat de cross-ownership regeling in de Nederlandse Mediawet niet toestaat dat TMG een belang groter dan 33,33% houdt in een nationale commercile omroepinstelling, verkrijgt TMG een minderheidsbelang in het consortium. TMG heeft een optie om het belang van ING CI in het consortium over te nemen indien TMG's aandeel in de totale oplage van de Nederlandse dagbladen onder de 25% daalt of indien de huidige mediaregelgeving versoepeld wordt.
De Sky Radio Group is de meest succesvolle groep van commercile radiostations in Nederland en bestaat uit de zenders Sky Radio 101 FM, Radio Veronica en Classic FM. In Duitsland is het bedrijf eigenaar van Sky Radio Hessen. Sky Radio is opgericht in 1988 en is daarmee n van de eerste commercile radiostations in Nederland. Sky Radio 101 FM is met de relaxte muziekmix het radiostation met de meeste luisteraars en fors stijgende luistercijfers. Radio Veronica is met de 80's en 90's Hits het snelst groeiende radiostation van de afgelopen jaren. Classic FM is al jarenlang het meest populaire klassieke radiostation van Nederland.
"Wij zijn verheugd dat TMG, een toonaangevende Nederlandse mediagroep, een belang heeft genomen in ons radiobedrijf", zegt Ton Lathouwers, chairman en medegrondlegger van Sky Radio en Ab Trik, chief executive officer. "De positie van onze radiostations zal zeker versterkt worden met TMG als aandeelhouder en partner en zal leiden tot interessante nieuwe mogelijkheden."
Ad Swartjes, bestuursvoorzitter van TMG: "De Sky Radio Group is een uitstekende onderneming met een goed track record en een groeiende marktpositie. Door deze overname verkrijgt TMG een aandeel in toonaangevende merken in een expanderende radiomarkt. Wij willen graag verder werken met het management van de onderneming dat bewezen heeft geweldige radiozenders te kunnen creren en TMG zal de toekomstige ontwikkelingen van het bedrijf actief ondersteunen."
ING Corporate Investments Participaties B.V., een onderdeel van ING Wholesale Banking, belegt als financile investeerder in niet-strategische participaties in verschillende ondernemingen.