Jovink presenteert nieuwe album bij opening tournee 2006

11-03-2006 @ 09:33

Wanneer geven we de strijd op? Megahit bij 3FM!
Officile CD-presentatie album Wakker worden!
18 maart Opening Tour 2006 in Dalfsen

Rockband Jovink & the Voederbietels start de tour 2006 en presenteert het nieuwe album op zaterdag 18 maart a.s. op een festival in het Overijsselse Dalfsen met o.a. BEEF! en een surpriseact. Bovendien zal in Dalfsen de officile CD-presentatie plaatsvinden van het tiende Jovink-album Wakker worden!. De single hiervan: Wanneer geven we de strijd op? is voor week 11 gekozen tot Megahit van 3FM. Dit tot grote verbazing van de Achterhoekse rockers die veertien jaar niet voorkwamen op de playlists van de landelijke radio en zichzelf nu elk bijna elk uur langs horen komen. Ook Yorin FM, Radio 538 en Arrow Classic Rock hebben de strijd opgenomen in de playlist. De Jovinks zelf hierover: We zijn aangenaam verrast, klasse!

Officile CD-presentatie van het tiende Jovink-album Wakker worden!

Tijdens de opening van de tour 2006 in Dalfsen wordt het tiende Jovink-album Wakker worden! officieel gepresenteerd. Het is een non-conformistische rockplaat waarmee de Achterhoekse jonge rockers terug lijken te keren naar de basis. De nieuwe Jovink single Wanneer geven wi-j de strijd op? staat inmiddels genoteerd in de Mega Top 100. De vorige single Luie flikker haalde vorig jaar #2 in de Mega Top 100. Het nummer Wakker worden!, het tweede nummer op de huidige single waar de energieke muzikanten een rocknummer van hebben gemaakt met een wekkerradio, wordt de laatste tijd ook landelijk dagelijks gedraaid.

Jovink & the Voederbietels laatbloeiers
De populariteit van het fenomeen Jovink & the Voederbietels is het afgelopen jaar enorm toegenomen. De laatste tijd genieten de energieke Achterhoekers zelfs landelijke airplay met hun single Wanneer geven wi-j de strijd op?, een toepasselijke titel voor de mannen die al veertien jaar meer dan 100 keer per jaar optreden. De Jovinks staan bekend om de combinatie van humor en rockmuziek. Door hun tomeloze inzet en aanstekelijke enthousiasme zijn de Jovinks uitgegroeid van een lokaal Achterhoeks duo met vieze liedjes naar een zeer populaire band die speelt voor uitverkochte zalen. Tegenwoordig staan de Jovinks zelfs op alle grote festival; Noorderslag, Bospop, Lowlands en vorig jaar zelfs op vier bevrijdingsfestivals op n dag. Daarnaast is het feest dat ze zelf organiseren, het Zwarte Cross Festival, met meer dan 60.000 betalende bezoekers, uitgegroeid tot n van de grootste festivals van Nederland. De fanclub De Voederbietels is al bijna tien jaar een van de grootste fanclubs van Nederland.
www.jovink.nl

Deel dit artikel op: