Jovink houdt hoogste openluchtconcert ooit

23-05-2006 @ 23:45

Concert op duizend meter hoogte ter presentatie single Harder! van Jovink & the Voederbietels op 31 mei in Harfsen.
De Achterhoekse rockband Jovink & the Voederbietels gaat volgende week de nieuwe single op een originele wijze presenteren. In samenwerking met- en op het terrein van A3 Ballon B.V. in Harfsen (Gld.) zullen de drie luchtballonnen aan elkaar bevestigd worden voor een openluchtconcert op een kilometer hoogte. Een verfijnde constructie maakt het mogelijk dat alle benodigdheden voor een rockconcert tegelijk mee naar boven kunnen. De band en instrumenten, het geluid en licht, de crew, PA (geluidsinstallatie), aggregaten, Tante Rikie, etc. Rond zes uur in de ochtend verwachten de branie-achtige muziekvrienden het luchtruim te bestijgen. Iedereen is welkom en de entree is gratis.

Jovink zonder Voederbietels is als een vliegtuig zonder vleugels. Daarom kunnen (enkele) fans ook mee met deze nmalige unieke vlucht. Onder toeziend oog van de gehele landelijke pers worden de beschikbare zaalplaatsen verloot onder de leden van de fanclub de Voederbietels. Deze verloting zal plaatsvinden via Radio 3 FM. Volgens de band is dat het eerlijkst en hebben met name de fans van het eerste uur het meeste recht op deze bijzondere vrijkaarten.

Harder is de 2e single van het 10e album van de Jovinks: Wakker worden! De B-kant van de single (Maximaal lenen) is een nieuw nummer dat nog op geen enkel album staat. De releasedatum van de single is 31 mei en de officile presentatie vindt plaats in de lucht.
De eerste single (Wanneer geven wi-j de strijd op?) betekende de definitieve landelijke doorbraak van de Achterhoekse rockers die al vijftien jaar zonder onderbreking door het land touren. De eerste single werd Megahit en stond negen weken in de Megatop 50.

De TT in Assen heeft de nieuwe single van de Jovinks als lijflied en Harder! als officile slogan geadopteerd van de TT 2006. Op de persconferentie op 6 juni in Assen zal deze slogan officieel gepresenteerd worden, incl. een optreden van de rockers die het nummer live ten gehore zullen gaan brengen.

Volgens de organisatie van het Guinessbook of records kwam het nog nooit eerder voor dat er een concert op zon hoogte plaatvond. Helemaal uniek is het concept om ook het publiek mee naar boven te nemen. Dat maakt de stunt eigenlijk af, aldus de Jovinks. De drie luchtballonnen, waar dit spektakel mee uitgevoerd wordt, zijn in het bezit van het Achterhoekse A3 Ballon B.V. te Harfsen. Het aan elkaar koppelen van deze drie ballonnen zal een imponerend groot vliegend cluster worden wat op zich al indrukwekkend is, aldus Bas Spierenburg, n van de piloten van A3 Ballon B.V.

Bij slechte weersomstandigheden wordt de vaart in verband met de veiligheid een week uitgesteld, 7 juni. Dit zal meer dan 12 uur van te voren worden bekend gemaakt.
Meer info: www.jovink.nl