ZWARTE CROSS DIT JAAR VAN 27 T/M 29 JULI

02-06-2007 @ 18:55

Wat is de Zwarte Cross?
Het Zwarte Cross Festival is het grootste muziekfestival van Oost-Nederland en de grootste en spectaculairste motorcross van West-Europa. Het festival staat bekend om de typische Achterhoekse gezelligheid en gastvrijheid en wordt jaarlijks bezocht door jong en oud. Op de tiende editie van het Zwarte Cross Festival in 2006 kwamen bijna 80.000 bezoekers af.

Het Zwarte Cross Festival biedt voor ieder wat wils en je komt ogen en oren tekort. Overal op het terrein is er wat te doen; van (motor)cross tot muziek, van kermis tot bizarre stunts. Naast een breed muziekaanbod is er een festivalmarkt, kermis, theater, festivalcamping, kinderactiviteiten en ludieke stunts. Dan is er natuurlijk nog de spectaculaire cross zelf waaraan o.a. bekende Nederlanders, brommers, specials, zwaargewichten en zijspannen meedoen.De lachspieren worden in ieder geval volop geprikkeld!

De 11e edtie van Het Zwarte Cross Festival wordt gehouden van vrijdag 27 juli tot en met zondag 29 juli 2007 op het bosrijke festivalterrein De Schans in het Achterhoekse Lichtenvoorde. Organisator van het driedaagse festival is de rockband Jovink & the Voederbietels.

De muziekliefhebbers komen op het Zwarte Cross Festival ruimschoots aan hun trekken: verdeeld over drie dagen zijn er meer dan zeventig bands op tien verschillende podia te zien. De programmering is nogal divers; DJ’s, theateracts en natuurlijk veel bands in verschillende genres. Rock, pop, blues, hardrock, reggae, zelfs folk! Met een optreden van de stoere oude rockers van Status Quo op vrijdag 27 juli zal het festival vanaf het begin op haar grondvesten trillen. Voor een compleet festivaloverzicht,

MUZIEK:
VRIJDAG
Hoofdpodium (powered by 3FM)
Status Quo (UK)- The Horse Company - The Bloody Honkies
Megatent
DJ Cohen & Co - Beatbusters - Green Hornet - Action in DC
Fijnproeverspodium
Nine Volt - Good things End - The New Hip - J-Stars
Rock 'n'Roll Circus
DJ Voeselnek - Jovink - Fragment

ZATERDAG:
Hoofdpodium (powered by 3FM)
Blue Grass Boogieman – WITHIN TEMPTATION - Memphis Maniacs – KREZIP – Seatsniffers (BEL) – Internationals (BEL) – Motorband – Luie Hond
Megatent
DJ Cohen & Co – Glamourama - Fragment (UK)
Fijnproeverspodium
Jeremy’s – Killbots (BEL)
Rock 'n'Roll Circus
Kas Bendjen – Mink – Ask – FishFever – The Gundogs – Plork & the Aannemers - DJ Voeselnek
Kinderpodium
KUS – Jovink Rock School

ZONDAG:
Hoofdpodium (powered by 3FM)
Erwin Nijhoff & band – ILSE DE LANGE – Beef – Cato Salsa Experience
(NOR) – Jovink & the Voederbietels
Megatent
Kerkdienst – Ochtend Gym – Boh Foi Toch – Normaal – Denvis – Di-rect – Russkaja (RUS) - Fragment
Fijnproeverspodium
The Rumba Kings (BEL) – Nuff Said – Ot Vinta (UKR)
Rock 'n'Roll Circus
Mooi Wark – OXX Band –  Haverkamp band – The Ayatollahs – DJ Voeselnek

http://www.zwartecross.nl/2007/