Zwarte Cross Festival van 1.000 naar 100.000 bezoekers

12-07-2007 @ 12:01

De Zwarte Cross is inmiddels het snelst groeiende festival van Europa en vindt dit jaar plaats in Lichtenvoorde op 27, 28 en 29 juli in alweer de 11e editie.
De Zwarte Cross is een combinatie van sport, muziek, stunts en humor. De formule is gebaseerd op veel bezoekers en zeer lage entreeprijzen. Op het festivalterrein van 50 hectare (!) bevinden zich 11 verschillende podia waar meer dan 100 verschillende acts uit binnen en buitenland te bewonderen zijn. Elk jaar komt er een podium bij en de bezoekersaantallen zijn vanaf het eerste jaar gegroeid met meer dan 70% per jaar gemiddeld. Elk jaar oversteeg het bezoekersaantal het voorgaande jaar en de organisatie verwacht dit jaar weer aanzienlijk meer bezoekers dan de 78.000 betalende bezoekers van afgelopen jaar. De reden hiervoor is het muziekprogramma.

In tegenstelling tot voorgaande jaren heeft het Zwarte Cross Festival veel bekende bands geboekt: Within Temptation, Ilse de Lange, Krezip, Beef, Status Quo, Di-rect en Normaal zijn de bekende festivalnamen die op het affiche prijken. 32 professionele stuntmannen uit de hele wereld halen de meest indrukwekkende stunts uit, meer dan 100 theaterartiesten laten de meest uiteenlopende vormen van theater zien. Op de theaterweide, in de Hard gelach tent, maar ook op het festivalterrein.
Er is een camping van 12.500 personen die jaarlijks binnen enkele uren is uitverkocht, er zijn restaurants, winkels, een kapsalon, vier themacafé’s, waaronder een ijscafé. Verder is er een kermis, festivalmarkt, een kinderweide met aparte bands voor de kids en gratis ranja, de Loco loco stuntarena en natuurlijk de Zwarte Cross zelf: de Zwarte Cross is bizar! Niet uit te leggen aan mensen die er nog nooit geweest zijn.
Is Zwarte Cross ook bier gooien en met de naakte tieten door de modder rollen? Neen, dank u. De organisatie, de Feestfabriek Alles Komt Goed, de evenementen BV van de rockband Jovink & the Voederbietels, heeft de ambitie om binnen enkele jaren door te groeien naar 150.000 bezoekers.

Vrijdag 27 juli
Startschotgala met o.a. Status Quo, kaarten in voorverkoop verkrijgbaar, € 20,-

Zaterdag 28 juli      
Zwarte Cross en Brommerkiekbal, geen voorverkoop € 15,- en kinderen onder 1.40 m. gratis

Zondag 29 juli         
Zwarte Cross, kaarten in voorverkoop verkrijgbaar € 15,- en kinderen onder 1.40 m. gratis

Volledige programma, routebeschrijving en overige info: www.zwartecross.nl