De Jovinks nemen afscheid in stijl!

24-10-2007 @ 21:39

Zondag 28 oktober vindt het afscheidsoptreden van Jovink & the Voederbietels plaats in een enorme feesttent in het Achterhoekse Laren. Dit wordt in meerdere opzichten een bijzonder festijn. De Jovinks hebben als energieke rockband in hun 15-jarig bestaan altijd garant gestaan voor originele stunts en spraakmakende en druk bezochte live optredens. De oprichters Lovink en Jolink: ‘Dan moeten we ook in stijl afscheid nemen. Het moet een feest worden dat iedereen zich jaren later nog herinnert, zo uniek. En niks geen drama, één groot feest!’ De voorverkoop is begonnen, maar het concert is nog niet uitverkocht.

Nooit meer Jovink?
De Jovinks treden na 28 oktober sowieso vijf maanden niet op. Daarna steken de bandleden de koppen bij elkaar om te kijken hoe de vlag erbij hangt. Optreden op de Zwarte Cross is zeker, verder is nog niets bekend. Het kan zijn dat er nul optredens bij komen, tien is ook mogelijk. Ook het buitenland heeft interesse getoond. Zeker is dat er geen tournee van honderd optredens meer komt. Gezondheidsredenen van mede-oprichter Gijs Jolink zijn de oorzaak.

Jovink geeft instrumenten weg aan het goede doel
Aangezien de Jovinks stoppen, hebben ze de instrumenten niet meer nodig. Daarom schenken ze op 28 oktober hun eigen originele gitaren en drumstel waar de bandleden jaren mee opgetreden hebben aan de veiling die ‘3FM Serious Request’ jaarlijks organiseert in december. 3FM Serious Request 2007 gaat zich inzetten voor het waterprogramma van het Rode Kruis.

Grootste band ooit neemt waardig afscheid
In de feesttent die 7.000 zangers kan herbergen gaan de Jovinks live een single opnemen. De titel van de single is ‘Jovink rot op!’ En nu maar hopen dat niet alleen de Jovinks, maar ook de Voederbietels goed bij stem zijn op zondag 28 oktober.
Special guest: Rowwen Heze en Johnny Rebel & the hotstuds
Naast Jovink & the Voederbietels treden ook Rowwen Hèze en Johnny Rebel & the Hot Studs op bij het afscheidsoptreden. De sympathieke Limburgers gaven ook acte de presente bij het 5-jarig en het 10-jarig jubileum van de Jovinks. The hotstuds is volgens de kenners gewoon een zeer goed groovende rockband.

Verrassingsstunt: Deze stunt blijft strikt geheim tot en met 28 oktober.

15-jarig jubileum
Voordat bekend werd dat de Jovinks stoppen met touren, was deze tent op 28 oktober gepland voor het 15-jarige jubileum dat de Achterhoekse rockers in Laren zouden vieren. Toen bekend werd dat er in 2008 geen drukke tournee meer zou volgen, heeft de band besloten van het jubileumconcert het afscheidsconcert te maken. De Jovinks vinden het gepaster om dan ook maar meteen in stijl afscheid te nemen, op het hoogtepunt. Dus geen concerten meer in november en december; het optreden op 28 oktober is de laatste.

Historie
Voor de gein begonnen als duo onder het motto: niet goed, maar wel hard. Als een olievlek gegroeid van cafés en jeugdhonken naar festivals en grote feesttenten. Jovink & the Voederbietels heeft al jarenlang de grootste fanclub van Nederland (in het muziekgenre), brachten 10 albums, een video en een DVD uit in eigen beheer, braken na 13 jaar landelijk door met de single ‘Wanneer geven wi-j de strijd op?’, welke ook in eigen beheer werd uitgebracht. Het feestje dat ze zelf organiseren, het Zwarte Cross Festival, voor het eerst in ‘hometown Hummelo’ georganiseerd voor een paar honderd bezoekers op een weilandje, is na elf jaar uitgegroeid tot een van de grootste festivals van Nederland (afgelopen editie: 93.000 bezoekers).

Samengevat:
28 oktober, afscheidsconcert Jovink & the Voederbietels
Evenemententerrein Verwoldseweg, Laren Gld.
Aanvang: 14.00 uur einde 22.00 uur
Meer info www.jovink.nl