SAMENSTELLING SINGLE TOP 100 LIJST GEWIJZIGD

28-04-2006 @ 16:40

De Single Top 100 lijst wordt per 1 mei 2006 een pure verkooplijst!
De factor airplay speelt vanaf die datum geen rol meer en naast de fysieke singleverkopen worden de legale downloadverkopen meegenomen voor deze lijst die voornamelijk als business to business lijst wordt gebruikt.
De verkopen van de volgende downloadplatforms worden meegenomen: i-Tunes, Radio 538, Tiscali, Free Record Shop, Music Store, Wanadoo, Planet Internet, Chello, MSN, Download.nl, Music Now, Countdownload.nl, Dance Tunes, TMF en MTV.
De eerste Single Top 100 lijst nieuwe stijl waarin de legale downloadverkopen geintegreerd zijn wordt op vrijdag 5 mei 2006 samengesteld.
De Single Top 100 lijst geeft de populariteit aan van liedjes op basis van verkoop aan de consument en onderscheidt zich daarmee van de andere 2 single hitlijsten van Nederland; de Top 40 en de 3FM Mega Top 50, die beiden bestaan uit de combinatie van verkoop (fysiek en download) en airplay.
Naast de Single Top 100 lijst blijft de Mega Download Top 50 lijst bestaan. Deze geeft een overzicht van de meest populaire legale betaalde downloads gemeten over een week op basis van de verkopen van de genoemde downloadplatforms.