De Amsterdamse popgroep MIST zegt CD vaarwel

08-08-2006 @ 15:25

De Amsterdamse popgroep MIST brengt vanaf september een splinternieuw album uit dat uitsluitend digitaal, via internet verkrijgbaar is. Gespreid over een periode van twaalf maanden biedt MIST iedere maand een kersverse track aan die een maand lang gratis gedownload kan worden via diverse websites, waaronder www.mist-music.com en www.youmakemusic.com. De release wordt - in meerdere landen tegelijk - gepresenteerd onder de noemer MIST:PERIOD.

De premire van de eerste nieuwe albumtrack vindt op vrijdag 8 september plaats tijdens de radio-uitzending van Dolf Jansen's "Leuk Is Anders" (Vara 3FM, tussen 12.00 en 14.00). Een dag later is het nummer voor iedereen gratis te downloaden. De fans die op de MIST-mailing-list staan krijgen persoonlijk een link naar het nieuwe liedje toegestuurd. Op donderdag 14 september wordt MIST:PERIOD ingeluid met een show in Paradiso, Amsterdam. De bezoekers kunnen de nieuwe MIST-song ter plekke 'binnenhalen' op I-Pod, telefoon of USB-stick. Speciale gast die avond is Anderson, het veelbelovende duo dat een jaar geleden verraste met het debuut WeRadioAnderson, een album met breekbare, melodische popsongs vol elektronische snufjes.

MIST heeft een goede reden om dit keer af te zien van een zilver schijfje. "Onze band heeft zich de laatste jaren enorm ontwikkeld, maar de CD-verkopen via de winkels lopen snel terug", vertelt MIST-zanger Rick Treffers.
"Wij hebben het afgelopen jaar echter wel gemerkt dat er steeds weer meer publiek op onze concerten afkomt. Die mensen hebben onze muziek blijkbaar leren kennen via Myspace.com en andere internetplatforms. Wat wij graag willen is dat zoveel mogelijk mensen kennis kunnen maken met onze muziek. Als dat lukt door onze
nummers op deze nieuwe manier aan te bieden, dan doen wij dat natuurlijk graag. Geld verdienen doen we wel met optredens en airplay, zoals we de afgelopen jaren ook hebben gedaan. Onze platenmaatschappij staat trouwens volledig achter ons initiatief
."

MIST, dat de vorige albums We Should Have Been Stars (2003) en Bye Bye (2005), op internationale schaal uitbracht via het Spaanse label Astro Discos en in diverse Europese en Zuid-Amerikaanse landen op tournee ging, kwam mede zo ver door een gezonde do it yourself-houding.
Treffers: " Wij nemen de nummers zelf op in onze studio en zoeken vervolgens samenwerking met partijen die genteresseerd zijn in MIST:PERIOD. Het is een heel flexibele manier van werken. En ook heel spannend in artistiek opzicht."
MIST: PERIOD wordt ondersteund door o.a. Skipping Records, Astro Discos, Jamuzzi (B) en You Make Music.

Mist bestaat uit: Rick Treffers / Ivar Vermeulen / Jaimy Quite / Arthur ten Cate / Bart van Kuijk
www.mist-music.com