YESTERDAYS FUTURE: CHEAP TRICK

19-09-2006 @ 09:13

De Amerikaanse groep Cheap Trick met Rick Nielsen, Bun E. Carlos, Tom Petersson en Robin Zander, scoorde in 1979 een wereldwijde #1 hit met het nummer "I want you to want me".

Sindsdien heeft de groep verschillende andere successen geboekt, echter deze #1 hit werd nooit overtroffen. Toch bestaat de groep nog steeds en onlangs zijn er 3 geluidsdragers op de markt verschenen:

Silver
Het op 28 augustus (1999) opgenomen concert door power pop meesters Cheap Trick dat gegeven werd speciaal voor fans omdat de band 25 jaar bestond is eindelijk verkrijgbaar op een 2CD. Gedurende de show deden verschillende bekendheden en familieleden van de band mee met de show en werd de band tijdens sommige nummers begeleid door het Rockford Symfonisch Orkest Strijkkwartet. Gedurende de set werden 31 nummers gespeeld en van ieder album kwam er minimaal een nummer langs. Het resultaat van de opname van deze show is terug te beluisteren op de de 2CD 'Silver' en bevat alle klassiekers zoals 'Ain't That A Shame', 'I Want You To Want Me', 'Surrender' en 'Dream Police'. Onder de bekenden die mee hebben gedaan met de show zijn namen terug te vinden als Billy Corgan, Slash en Art Alexakis. Het live album 'At Budokan' uit 1979 werd een klassieker, maar de band heeft laten zien dat ze 25 jaar later nog steeds vol passie op het podium staan.
Bestelnummer 2CD: 97632 (cnr ent.)

Cheap Trick "From Tokyo To You + "
De optredens van Cheap Trick in 1979 in Japan staan bekend als de beruchtste in de geschiedenis van de rock. Hun onsterfelijkheid hebben ze vastgelegd in de klassieker 'Live At Budokan' waar de avonturen van de heren in het Verre Oosten te horen zijn. 25 jaar later, in de zomer van 2003, keerde de band terug naar Japan voor een lange tour door het land wat de band zo had omarmd. Deze DVD geeft de kijker een blik in deze tour. Doormiddel van een documentaire en live stukken wordt het verhaal verteld rondom deze tour.
DVD digi + Bonus CD bestelnummer: 97642 (cnr ent.)

Cheap Trick Special One
Rick Nielsen, Bun E. Carlos, Tom Petersson en Robin Zander hebben met een groot scala aan nummers bewezen dat ze dit keer het beste werk van de beste rockband hebben gemaakt. Het album is geproduceerd door de band en Chris Shaw (o.a. bekend van productiewerk voor Bob Dylan, Sherryl Crow, Super Furry Animals). Een groot gedeelte van 2001 werd gebruikt om nummers te schrijven en na 6 weken pre-productie ging de band in maart 2002 samen met Shaw de Bearsville Studios in Woodstock (New York) in om het eerste album in 6 jaar op te nemen. Op 'Special One' klinkt de muziek als een geheel in plaats van veel verschillende tracks. Toch vind de band niet dat het geluid veranderd is. Met de unieke vocalen van Robin Zander, het gecompliceerde gitaarwerk van Rick Nielsen en de strakheid van Bun E. Carlos en Tom Petersson is het alsof het kwartet hun roots nooit los heeft gelaten. Jaren '70 geluid geperfectioneerd met de moderne technieken!
Bestelnummer CD: 97802 (cnr ent.)