Presentatie nieuwe regeling voor videoclips tijdens Nederlands Film Festival

21-09-2006 @ 21:39

Vierde editie van pop@film geheel in het teken van de videoclip
Op donderdagmiddag 5 oktober vindt voor de vierde keer de middag pop@film plaats tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. Pop@film staat deze keer geheel in het teken van de Nederlandse videoclip. Het Fonds BKVB (beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst) en het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties presenteren hier een nieuwe subsidieregeling voor het maken van videoclips.
De regeling, die in beginsel twee jaar loopt, is een initiatief van de Ministeries van OCW en Economische Zaken. Per jaar is er ruim 400.000 beschikbaar.
Naast de officile presentatie van de subsidieregeling zijn er tijdens pop@film interviews met Dick Maas, Rogier van der Ploeg en Habbekrats en er is een debat over de Nederlandse videoclip waaraan o.a. wordt deelgenomen door de clipmakers Rosto AD en Denvis en filmregisseur Martin Koolhoven. Presentatie is in handen van Robbert Tilli (Nationaal Pop Instituut) en Robbert Blokland (o.a. 3FM). Pop@film vindt plaats in het Festivalpaviljoen op de Neude in Utrecht van 15.00 tot 17.00 uur. Aansluitend is er een borrel. De toegang is gratis. Reserveren is mogelijk tot en met 3 oktober 2006 via info@npi.nl. Zet in het onderwerpveld: pop@film.
Pop@film is een initiatief van het Nationaal Pop Instituut en het Nederlands Film Festival.