Amsterdam Dance Event groter dan ooit

11-10-2006 @ 16:51

De organisatie verwacht volgende week 20.000 internationale bezoekers
Donderdag 19 tot en met zaterdag 21 oktober organiseert Buma Cultuur voor de 11e keer het Amsterdam Dance Event (ADE). Volgende week strijkt een record aantal DJs en acts (475!) neer in de beste clubs van onze hoofdstad. Daarnaast komt de internationale dance industrie samen tijdens de ADE Conferentie in Felix Meritis.
Onder andere Tisto (nl), Arthur Baker (us/uk), Fedde le Grand (nl), Ashley Beedle (uk), Simon Dunmore (uk), Bart Skils (nl), Benny Benassi (i), Goose (b), Bugz in the Attic (uk), Dave Clarke (uk), Sven Vth (d), Funk D'Void (uk), Kraak & Smaak (nl), Masters At Work (us), Miss Kittin (f), Nid & Sancy (b), Sander Kleinenberg (nl) en Tiefschwarz (d) treden op.
Internationaal groeit de bekendheid van het ADE enorm, we verwachten volgende week meer dan 20.000 club bezoekers uit het buitenland, dus ook de economie profiteert van het ADE, in totaal zelfs 55.000! zegt Richard Zijlma, organisator van het ADE. Ik verwacht dat de conferentie in Felix Meritis dit jaar voor het eerst zal uitverkopen met zon 1.700 creatieve industrie professionals uit de hele wereld, met name vertegenwoordigers van platenlabels, promotors, festivals, managers en natuurlijk artiesten zelf!
ADE zal live te beluisteren zijn op onder andere Radio 3FM en BBC Radio 1! We merken dat de internationale aandacht steeds groter wordt, en dit weer leidt tot meer bezoekers, ik verwacht bussen en vliegtuigen vol bezoekers naar onze hoofdstad om te genieten van het toonaangevende programma. ADE zet Amsterdam neer als Capital of Dance,aldus Zijlma. Het is tekenend voor de dance-cultuur van nu dat het ADE niet alleen over muziek gaat. 'Ook het FOAM en het Van Gogh museum doen mee: in het van Gogh doet vrijdags DJ Ken Ishii mee aan de performance van een VJ: een teken dat de dance-cultuur de crossover maakt naar design en kunst, en het is heel goed dat zoiets op ADE te zien is.'
More info: www.amsterdam-dance-event.nl
Organised by BUMA Cultuur