Voorverkoop Muzikantendag 2008 van start

26-02-2008 @ 11:51

Van stoffige zolderkamer naar professioneel poppodium
Buma Cultuur organiseert op 17 mei de Muzikantendag 2008 in 013 te Tilburg. De Muzikantendag staat volledig in het teken van talentvolle popmuzikanten die een muzikale carrière ambiëren. Met workshops, masterclasses, demospreekuren, presentaties, clinics en vooral veel muziekprofessionals uit de industrie biedt de Muzikantendag hét platform voor de popmuzikant die alles wil weten!
'Naast inspirerende workshops en broodnodige informatie, is het ook de plek om direct contact te leggen met programmeurs, labelmanagers, radiomakers, medemuzikanten en andere experts. Het is hét moment om informatie op te steken en professionals te ontmoeten die je anders niet zo snel tegen het lijf loopt in je oefenruimte of op je zolderkamer!' zegt Richard Zijlma manager events van Buma Cultuur.
Dit jaar vindt de Muzikantendag voor het eerst plaats in de zalen, publieks- en oefenruimtes van het grootste poppodium van Zuid-Nederland: 013. Daarnaast vinden er workshops, clinics en panels plaats in het tegenover 013 gelegen bedrijfsverzamelgebouw V39, waar ondermeer de Brabantse popkoepel BrAM en Muzieklab Brabant zijn gehuisvest, en muziekcafé Cul de Sac.
'Met de Muzikantendag laat Tilburg zien wat het kloppend hart is van deze stad: muziek! Deze dag past dan ook prima bij het imago dat 013 heeft bij muzikanten. We zijn een poppodium dat veel doet voor beginnend talent. Niet voor niets werden we in 2003 en 2006 al tot het beste poppodium verkozen door Nederlandse muzikanten bij de Duiveltjes uitreiking van het toenmalige Nationaal Pop Instituut' zegt 013-directeur Guus van Hove. 'Buma Cultuur is blij met de handreiking van 013 en de Gemeente Tilburg om de Muzikantendag in Tilburg te organiseren. Tilburg heeft een sterk profiel als "muzikantenstad", mede door de muziekopleidingen als de Rock Academie en Music Management die zich hier hebben gevestigd', aldus Richard Zijlma.
Niet alleen overdag maar ook 's avonds staat 013 volledig in het teken van de Nederlandse popmuzikanten: MTV en FRET organiseren er het MTV Brand New Festival. Het enige festival in Nederland waar de festivalbezoeker zelf bepaalt wie er op het podium staat! Wordt het Voicst, Moke, The Opposites of toch liever Wouter Hamel, Dennis, Fedde Le Grand of Extince? Stemmen is mogelijk op: www.mtv.nl/brandnewfestival!

Kaarten voor de Muzikantendag zijn voor € 10, exclusief servicekosten, verkrijgbaar via 013 Boxoffice en Ticket Service. Daarnaast zijn er via dezelfde verkoopkanalen speciale combitickets voor de Muzikantendag en het MTV Brand New Festival te verkrijgen. Deze tickets kosten € 15 exclusief servicekosten.

Nieuws over het programma van de Muzikantendag volgt binnenkort!
Voor meer informatie: www.muzikantendag.nl

De Muzikantendag wordt georganiseerd door Buma Cultuur, in samenwerking met Sena Performers, met medewerking van 013, BV POP (FNV KIEM), FRET, Gitarist, Interface, MMFnl, MTV, Muziek Centrum Nederland (NPI), POPnl, Productiehuis Oost-Nederland, Rockacademie, Rock 'n Roll High School en Slagwerkkrant. Locaties: 013, Cul de Sac, V39.