LOU REED MET 'BERLIN' IN DE HEINEKEN MUSIC HALL

13-03-2007 @ 23:49

Op woensdag 20 juni geeft Lou Reed een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Dit concert maakt deel uit van zijn Europese ‘Berlin 2007’ tour. Tijdens deze tournee voert Reed voor het eerst zijn baanbrekende album ‘Berlin’ (1973) integraal uit. Reed wordt hierin bij gestaan door een 30 koppig gezelschap bestaande uit zijn band, een strijkers en blazers sectie en een kinderkoor. De voorverkoop voor dit concert begint zaterdag aanstaande om 11.00 uur.
De release van het album ‘Berlin’ als opvolger van ‘Transformer’ met de hit ‘Walk on the Wilde Side’, bracht in 1973 een schok te weeg onder de critici en fans. In plaats een album te maken dat zijn reputatie als glam-rock innovator verder zou bevestigen, kwam Lou Reed met een zeer ambitieus, emotioneel geladen, donker concept album over zwervende, gekwelde, verliefde junks in de buitenwijken van een verdeelde stad. Volgens The New York Times “een van de sterkste, meest originele rock platen in jaren”. Rolling Stone noemde het “the Sgt. Pepper of the 70s”.
Reed voerde het album meer dan dertig jaar later, in december 2006, voor het eerst live uit in New York. “I only do this every thirty years,” aldus Reed.  “One time, one time only. You can tell you kids you saw ‘Lou Reed’s BERLIN’.” Lou Reed trad voor het laatst in Nederland op in Het Concertgebouw in 2005.
LOU REED PERFORMS ‘BERLIN’

Woensdag 20 juni 2007
Heineken Music Hall, Amsterdam
Entree: €56,50, €63,00, €69,50 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur
Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar.