North Sea Jazz in zee met Jazzism

12-04-2007 @ 18:55

Meteen de grootste muziekuitgave in Nederland

North Sea Jazz gaat in zee met Jazzism. De organisatie smelt zijn jaarlijkse festivalboek (Who's Who) met het volledige programma samen met muziekglossy Jazzism en gaat daarmee de winkels in. Daarmee co-presenteert North Sea Jazz Festival meteen het grootste muziekblad dat momenteel in ons land op de markt is. De organisatie heeft hiervoor een exclusief contract gesloten met BCM, de uitgever van Jazzism.
De één keer per jaar verschijnende "North Sea Jazzism" zal vier weken voorafgaand aan het festival in de winkels liggen. Het North Sea Jazz Festival wordt dit jaar gehouden op 13, 14, 15 juli. Het speciale bookazine krijgt een omvang van 250 pagina's. Het verschijnt in een oplage van 45.000 exemplaren. North Sea Jazz gaat het vuistdikke bookazine ook verkopen op het driedaagse festival in het Rotterdamse Ahoy, dat jaarlijks circa 70.000 bezoekers trekt. In losse verkoop verschijnt het met cd voor 7,50 euro.
Een maand eerder lanceert North Sea Jazz ook zijn complete programma in Jazzism. Deze special verschijnt volgende maand op de persconferentie van het festival op 8 mei.
Directeur Jan Willem Luyken van het North Sea Jazz Festival is blij met de bladenfusie. "In ons mooie blad staan alle wetenswaardigheden over de vele artiesten die bij ons optreden. Door de Who's Who samen te voegen met een mooi gemaakt blad als Jazzism bieden we extra voorpret aan onze bezoekers. Bovendien verdient onze Who's Who Guide het grootst mogelijke publiek, vinden wij."
Uitgever van Jazzism, Eric Bruger, is eveneens opgetogen. "Het is een nieuwe fase in onze samenwerking met het mooiste festival van ons land," zegt hij. "Het wordt een schitterende uitgave. Het wordt één keer per jaar een blad dat veel méér is dan een tijdschrift. Echt om te bewaren."
Ook voor de bladexploitatie hebben festival en uitgever een overeenkomst gesloten. Voor festival en voor het blad worden advertenties geworven door hun beider advertentiebureau, Buro Van den Berg.
Jazzism is een tweemaandelijkse glossy gericht op soul, jazz, blues en world. Het wordt gemaakt door journalisten en fotografen van NRC, Telegraaf, Algemeen Dagblad, de Volkskrant en tal van weekbladen.