Wie boekt de meeste bands?

07-05-2007 @ 16:36

Wie boekt de meeste bands? Jury SENA Performers POPnl Award 2007 bekend
De jury van de SENA Performers POPnl Award 2007 is bekend. Zo'n 20 programmeurs van poppodia en festivals uit heel Nederland, waaronder Melkweg (Amsterdam), Appelpop (Tiel) en Speakers (Delft), vormen een zogeheten winkeljury. Op basis van het optreden dat de bands geven op zaterdagavond 12 mei in de Melkweg, boeken de programmeurs één of meerdere bands. De band die uiteindelijk het meest geboekt is, wint de SENA Performers POPnl Award 2007.
De organisatie POPnl bestaat uit de twaalf provinciale popkoepels en de popkoepel van de stad Amsterdam. Tijdens de SENA Performers POPnl Award 2007 presenteren zij hun regionale favoriete band aan publiek, pers en muziekindustrie. De SENA Performers POPnl Award 2007 vindt plaats tijdens het avondprogramma van de jaarlijkse Muzikantendag in de beide zalen van de Melkweg.
        
De jury:         
Melkweg / Anna Veenstra - Amsterdam
OneFourOne / Gersom Naarden - Amsterdam
Volta / Jorn van Heesch - Amsterdam
PopAs - TT Assen / Melanie Geuzinge - Assen
Koornbeurs / Tjalling Fransen - Delft
Speakers / Gideon Rozendaal - Delft
Iduna / Michiel Stavast - Drachten
Dwergpop / Joost Bijnsdorp - Driebergen
De Nieuwe Nor / Minouk Gerits - Heerlen
De Vorstin (v/h Tagrijn) / Erik van der Veen - Hilversum
Manifesto / Frank van den Berg - Hoorn
De Schuit / Huig Plug - Katwijk aan Zee
Appelpop / Ivo Kremer - Kerk-Avezaath
Vreipop / Herman Lalkens - Meppel
Popwaarts - Popronde / Mischa van den Ouweland - Nijmegen
Wantijpop / Ronald Coelers - Rotterdam
Strandpop / Marcel Kraan - Zeewolde
De Peppel / Frouke van Overveld - Zeist
Hedon / Arjan Domhof - Zwolle
                  
Zaterdag 12 mei 2007 | Melkweg The Max & Oude Zaal | Aanvang: 20.00 | Entree: € 10,- + lidmaatschap Voorverkoop via de bekende voorverkoopadressen. Het toegangsbewijs voor de Muzikantendag is ook geldig voor de SENA Performers POPnl Award 2007.

Voor meer informatie zie: www.popnl.nl

Muzikantendag
De SENA Performers POPnl Award 2007 is het avondprogramma van de jaarlijkse Muzikantendag, georganiseerd door Buma Cultuur op 12 mei in Melkweg, Sugar Factory en Cinecenter. De Muzikantendag is een project vol workshops, interviews en panels. Voor de derde keer zal het publiek een band en een singer/songwriter volgen tijdens ‘The Case’.
POPnl organiseert op deze dag vier panels waar de belangrijke aspecten van de muziekindustrie uitgebreid besproken worden. Er is een panel geheel gewijd aan de demo. Verder legt een panel van ervaren managers, programmeurs en boekers uit hoe muzikanten hun band kunnen organiseren en hoe muziekprogrammeurs het beste benaderd kunnen worden om aan optredens te komen. Daarna gaan de panelleden verder met een panel over de promotie van de band.

Over POPnl
POPnl is het nationaal platform voor informatie, promotie, belangenbehartiging en productontwikkeling voor locale- en regionale popmuziekorganisaties en muzikanten. POPnl kan bogen op een professioneel netwerk in 12 provincies en de stad Amsterdam. Initiatieven van POPnl zijn o.a. POP met beleid, handreiking voor gemeenten en de SENA Performers POPnl Award 2007.