Veronica en SBS slaan handen ineen. Sky Radio wordt Radiopartner

27-06-2003 @ 08:29

Vereniging Veronica heeft 26 juni besloten exclusief met SBS Broadcasting BV verder te praten over een totale fusie tussen de Veronica Uitgeverij, Veronica Litho, Veronica Digitaal en SBS Broadcasting BV. Bij een positieve afronding van de onderhandelingen wordt de Vereniging Veronica mede-eigenaar van de zenders, SBS 6, NET 5 en V8. V8 zal vanaf 1 september worden omgedoopt tot VERONICA. Ook wordt de Vereniging Veronica mede-eigenaar van Cameo Media Support, het productiebedrijf van SBS dat onder andere het succesvolle ‘Hart van Nederland’ en ‘Shownieuws’ maakt en andere SBS deelnemingen, zoals SBS Text, Mobillion, 568 Entertainment en Digitenne. Ook heeft Veronica besloten deel te nemen in Sky Radio, waarmee de omroep onder de naam RADIO VERONICA 103FM weer 24 uur per dag, 7 dagen per week in de ether en op de kabel is.

Naast Veronica zijn, als de uitwerking van de afspraken tot een definitief resultaat leiden, SBS S.A. en Holding maatschappij De Telegraaf N.V. aandeelhouder in SBS Broadcasting BV. Zowel SBS Broadcasting BV als de uitgeverij en het lithobedrijf van Veronica zijn zeer winstgevend. De activiteiten van SBS Broadcasting BV zullen aanzienlijk worden uitgebreid, onder andere met de uitgave Veronica Satellite, Veronica Magazine, met een oplage van meer dan een miljoen van het grootste wekelijkse Magazine van Nederland en het daaraan gekoppelde Litho bedrijf. Dankzij de grote kennis die Veronica heeft opgebouwd op het gebied van digitale ontwikkelingen zal de nieuwe onderneming zeer actief worden op het gebied van digitalisering en interactieve toepassingen. Met de Verenigingssraad van Veronica, zal een intensieve samenwerking tot stand gebracht worden om gebruik te maken van de contacten en de kennis die de leden van deze raad hebben in alle provincies. Hierdoor ontstaat een netwerk dat ten dienste staat van alle bedrijfsonderdelen en tevens ingezet kan worden voor het organiseren van nationale en lokale evenementen onder de naam Veronica Events.

Ten aanzien van de werkgelegenheid hebben SBS Broadcasting BV en de Vereniging Veronica afgesproken dat de contracten van de werknemers die werkzaam zijn voor Veronica Litho, Veronica Digitaal, Veronica Uitgeverij en een aantal van Veronica Televisie zullen worden overgenomen. Ook zal een deel van het personeel van Veronica Holding overgaan naar de onderneming. De vakbond CNV en de ondernemingsraad van Veronica is reeds geïnformeerd. Ook de ondernemingsraden van SBS Broadcasting BV en Cameo Support BV zijn reeds geïnformeerd.

VERONICA RADIO

De vereniging Veronica heeft ook op hoofdlijnen overeenstemming bereikt met Sky Radio. Zij heeft het recht verkregen om haar nieuwe radiozender 103FM om te dopen tot Radio Veronica 103FM. Hierdoor is Veronica ook weer met radio in de ether en op de kabel, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Veronica zal aandeelhouder worden van Sky Radio Limited. Een groot deel van de radiomedewerkers van Veronica zal overgaan naar Sky Radio. Rond de introductie van het nieuwe multimediale Veronica zal een grootse marketing-campagne worden gevoerd. Naast spots op de eigen televisiezenders SBS 6, NET 5 en Veronica, de radiozenders Veronica 103 FM en KINK FM, de tijdschriften Veronica Magazine en Veronica Satellite en de diverse internetsites van het bedrijf, zal er ook een radio, print en outdoorcampagne komen. Veronica zal zich ook, als vanouds, sterk gaan profileren middels promotieteams, grote events en muziekconcerten.

In een reactie op het besluit van de Verenigingsraad van Veronica om met SBS Broadcasting BV in zee te gaan zegt Algemeen Directeur Fons van Westerloo van SBS: ,,Wij zijn er trots op dat onze onderneming versterkt wordt met Veronica onderdelen die 43 jaar garant hebben gestaan voor een prominente rol in het Nederlandse medialandschap. Het merk Veronica zal weer gaan leven als vanouds, nu alle moeilijkheden die Veronica in de laatste jaren heeft doorstaan zijn overwonnen. Persoonlijk zie ik dit resultaat als een parel op de kroon in ons werk. Nederland zal weer weten dat VERONICA wat TV en Radio betreft terug is van weggeweest. Het Veronica Magazine is nooit weggeweest en zal alleen maar versterkt worden door de krachtige nieuwe combinatie.

Joris Hillebrand, voorzitter van de Vereniging Veronica zegt erop te vertrouwen dat de fusie met SBS Broadcasting BV snel een definitief feit zal zijn. "Wij hebben over de grote uitgangspunten al overeenstemming bereikt met onze nieuwe partner. Aangezien wij beiden de intentie hebben een onderneming van formaat neer te zetten zal de zaak snel kunnen worden afgerond. Ik zie uit naar een nieuwe toekomst voor Veronica, dat nu in positieve zin veel van zich zal laten horen.” Ook Ton Lathouwers directeur van Sky Radio is verheugd over het onderhandelingsresultaat dat gezamenlijk is bereikt. "Veronica is een sterk merk dat hoort bij een sterke radiopartner die veruit marktleider is in Nederland. We gaan er straks met Radio Veronica 103FM vol tegenaan om Veronica weer te maken wat het was toen ik er zelf werkte: Een radiobedrijf om trots op te zijn. Op 31 augustus, 29 jaar geleden ging Veronica als piraat uit de lucht. Op die dag in 2003 zullen we met een gloednieuw Radio Veronica gaan beginnen dat opnieuw in de top 3 van de Nederlandse radiostations zal komen.”