Nieuw album van Luka Bloom "Tribe"

18-06-2007 @ 17:13

Barry Moore (23 mei 1955), beter bekend onder zijn artiestennaam Luka Bloom, is een Ierse singer/songwriter. De naam 'Luka' is afkomstig van de gelijknamige hit van Suzanne Vega uit 1987. 'Bloom' is de achternaam van de hoofdpersoon uit het boek Ulysses van James Joyce.
Onder zijn eigen naam Barry Moore bracht hij eind jaren '70 / begin jaren '80 drie albums uit, waarbij hij een typisch eigen geluid wist te bewerkstelligen met een eigen tokkeltechniek. Nadat er een ziekte was geconstateerd die zijn handen dermate beïnvloedde dat de tokkeltechniek niet meer uitgevoerd kon worden (naar verluidt een RSI-variant), is Luka overgegaan op een andere manier van spelen die we vandaag de dag nog steeds herkennen als de unieke 'Luka-sound'.
Luka Bloom heeft een indrukwekkend oeuvre opgebouwd, een carriere van inmiddels al meer dan 20 jaar. Met het album "Riverside" (1990) trad Luka Bloom destijds toe tot de eredivisie van de singer/songwriters, sindsdien heeft hij vele andere prachtalbums gemaakt en is hij met regelmaat te zien en te horen op de Nederlandse podia. Onlangs stond hij nog in een uitverkocht Carré in Amsterdam.
Eind jaren '90 besloot Luka Bloom meer het heft in eigen hand te nemen enw erd albums voornamelijk in eigen beheer uitgebracht. Met het nieuwe album "Tribe" doorbreekt hij dat patroon en wordt een nieuw hoofdstuk geopend. Op het nieuwe album "Tribe" werkt hij samen met Simon O'Reilly die het album mede produceerde enn gedeeltelijk meeschreef. Op het titelnummer is Luka zoon Robbie te horen waarin hij de achtergrond zang voor zijn rekening neemt.
het album verschijnt op 18 juni en op 16 juni was hij te gast bij Radio 2's Cappucino en op Radio 1 bij 'Met het oog op morgen'.
Voor promotie verschijnt de titelsong als promotiesingle. Dit najaar staat weer een uitgebreide clubtour gepland van negen shows door Nederland tussen 17 en 29 oktober.
Bestelnummer CD: vvr1048028 (ltd. digipack)
(v2)