RADIONL & TV Oranje van start met Nederlandstalige TOP 30

28-06-2007 @ 10:25

Vrijdag 29 juni a.s. vindt in Wolvega de feestelijke aftrap plaats van de RADIONL / TV Oranje Top 30. Deze nieuwe Nederlandstalige hitlijst wordt samengesteld door GfK Mega Charts en is gebaseerd op landelijke fysieke singleverkopen, downloads en de airplay van RADIONL. De presentatie van de eerste Top 30 zal komende vrijdag 29 juni van 15.00 tot 18.00 uur live worden uitgezonden door RADIONL. Tijdens een feestelijke happening bij de vestiging van hoofdsponsor Matras Direct in Wolvega is onder anderen de populaire volkszanger Jannes te gast.
RADIONL en TV Oranje gaan de Top 30 wekelijks uitzenden. De hitlijst zal elke vrijdag tussen 15.00 en 18.00 te beluisteren zijn op RADIONL. De presentatie is in handen van Taeke Wouda. TV Oranje zendt de Top 30 uit op vrijdagavond van 20.00 tot 21.00 uur met een herhaling op zaterdag van 16.00 tot 17.00 uur. Bovendien zal de RADIONL/TV Oranje Top 30 wekelijks een gedrukt exemplaar verspreiden. Met deze Top 30 wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de samenwerking tussen RADIONL en TV Oranje. De twee zenders, die zich geheel toeleggen op Nederlandse muziek, werken ook samen bij onder meer de rondreizende muziekkaravaan De Zomertoer.
GfK Mega Charts stelt de nieuwe Nederlandstalige Top 30 lijst samen. Dit bedrijf, onderdeel van GfK Benelux Marketing Services B.V., is verantwoordelijk voor de samenstelling en exploitatie van een breed pakket aan hitlijsten. RADIONL is een regionaal commercieel radiostation dat 24 uur per dag, 7 dagen per week, gezelligheid op de radio brengt. De zender biedt een alternatief door het unieke muziekaanbod (gewoon Hollands) en onderscheidt zich daarmee van andere radiostations die uitsluitend gericht zijn op moderne popmuziek.
TV Oranje vertoont 24 uur per dag videoclips van Nederlandse artiesten. De zender wordt mede vormgegeven door de kijkers en de artiesten. Via de website www.tvoranje.nl kan het publiek bijvoorbeeld haar stem uitbrengen voor het dagelijkse programma Verzoekparade. Ook kan iedere artiest zijn of haar clip insturen. TV Oranje wil nadrukkelijk een zender zijn voor alle Nederlandse artiesten.