Uitgeverij Rubinstein en Excelsior Recordings presenteren CD met boekje

19-07-2007 @ 16:24

Eddie Ekster maakt een lied van de Easy Aloha’s
Dat ouders de lievelingsmuziek van hun kinderen meestal verschrikkelijk vinden, leek altijd een ongeschreven wet. Wat blijkt? Niets is minder waar. De kindermuziek wordt volwassen. In Engeland en de VS is het zelfs een trend aan het worden. Denk aan Putumayo Kids, Reggeaton Niňos en Elizabeth Mitchell. De Easy Aloha’s haken op deze trend in en maakten de plaat Eddie Ekster maakt een lied.
Elf kinderliedjes die ook leuk zijn voor volwassenen, gepresenteerd met een boekje met een spannend voorleesverhaal, geïllustreerd door Femke Hiemstra.
Eddie is een ekster met een gebroken vleugel die alleen maar ‘Ka, Ka’ kan zeggen. Best saai eigenlijk. Daarom trekt hij met zijn cassetterecorder het bos in. Hij ontmoet interessante dieren die ontzettend interessante geluiden maken…  
Het dj-duo de Easy Aloha’s (Gerard Janssen en Bas Albers) maakten muziek in de sfeer van oude kinderseries als Barbapapa en beertje Colargol, maar ook muziek die wortelt in de soul en jazz. Om dat te bereiken riepen ze de hulp in van muzikanten van The New Cool Collective (David Kweksilber & David Rockefeller) zangeres Birgit Schuurman, jazzdrummer Marco Willems en toetsenist Andy Birnbaume. De liedjes werden geproduceerd door Frans Hagenaars (Johan, Alamo Race Track etc.). Zelf zorgden de Aloha’s voor piep-piep-knorgeluiden, krasse eksterteksten en niks-aan-de-hand melodietjes.
Femke Hiemstra is grafisch vormgever en beeldend kunstenaar. Haar schilderijen en tekeningen zijn te zien op diverse tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Zie ook:  www.femtasia.nl

ISBN: 9789047600152
Cons. Adviesprijs: € 12,95
Uitgave: cd + boekje
Release: september 2007
Leeftijd: 5-7 jaar
Vormgeving: Edd, Amsterdam

Uitgeverij Rubinstein
Excelsior Recordings