Within Temptation en Metropole Orkest samen in Ahoy

22-08-2007 @ 13:35

Op 7 februari 2008 zullen Within Temptation en Het Metropole Orkest samen een uniek concert in Ahoy Rotterdam geven. Het concert wordt niet alleen een show van Within Temptation ondersteund door Het Metropole Orkest, maar zal een muzikale samensmelting zijn van beide partijen in het mooie decor van de Ahoy, dat alle faciliteiten biedt om maximaal uit te kunnen pakken.
Rocksensatie Within Temptation, bekend om hun indrukwekkende live shows, is al vier jaar op rij Nederlands meest succesvolle band in het buitenland. Onlangs is het laatste album 'The Heart of Everything' in meer dan 34 landen uitgebracht (waaronder de VS). Het album kwam onder andere op #1 binnen in de Nederlandse hitlijsten en kreeg een top 10 notering in heel veel landen, waaronder een #1 notering in de Amerikaanse Heatseeker Charts. Dit is de lijst waar albums worden getipt voor de Amerikaanse Album Top 200 en nog niet eerder in de Album Top 100 wisten te komen met een release.

Zangeres Sharon den Adel: "Wij hebben veel met orkesten gewerkt voor onze albumopnames en is dan ook een belangrijk onderdeel van het geluid van de band. De dynamiek en authentieke klank van klassieke instrumenten is uniek en is niet te evenaren met de technische mogelijkheden in studio's. Het is dan ook fantastisch dat we een optreden met Het Metropole Orkest in een grote productie kunnen gaan doen en wij daarnaast diverse gasten zullen uitnodigen om samen met ons te spelen. Het belooft echt een zeer bijzondere avond te worden!"

Het Metropole Orkest is al meer dan 60 jaar een begrip in de lichte muziek. Jeroen Sinnige namens Het Metropole Orkest: "Het is een unieke kans om met een Nederlandse band met internationale allure te kunnen spelen. De muziek van Within Temptation heeft prachtige composities en arrangementen. Daarnaast is hun muziek energiek en dynamisch waardoor wij gezamenlijk iets heel moois gaan neerzetten".

Within Temptation heeft al eerder getracht met Het Metropole Orkest samen te spelen tijdens de Harpen Gala's van de afgelopen jaren waar de groep de Exportprijs steeds won, maar er waren steeds omstandigheden waardoor dit niet lukte.

Within Temptation & Metropole Orchestra - Black Symphony

7 februari 2008, Ahoy Rotterdam. Aanvang: 20.00 uur.
De voorverkoop start 25 augustus bij de bekende voorverkoopadressen en Ticketservice.