Over vaders en zonen: Een tv-serie van Hugo Borst

05-09-2007 @ 11:20

Op 27 september 2007 presenteert VTCMEDIA de tv-hit: Over vaders en zonen op DVD.
Twee jaar na de bestseller Over vaders en zonen besluit Hugo Borst dit gevoelige boek op televisie nog eens over te doen met regisseur Wilfried de Jong. Het resulteert in een prachtige serie die in het voorjaar van 2007 door de VPRO werd uitgezonden. De publieksreacties waren zo overweldigend dat is besloten om vijf afleveringen van elk 25 minuten op DVD uit te brengen.

In aflevering 1 volgt Hugo Borst radiodeejay Mark de Hond en zijn vader, opiniepeiler Maurice. Mark verliest zijn moeder op 3-jarige leeftijd en raakt zelf op zijn 26ste verlamd door een medische blunder in het ziekenhuis.

In aflevering 2 praat Hugo Borst met acteur Peter Faber en diens oudste kind Jasper. De zoon verwijt zijn vader dat hij zich nauwelijks heeft bekommerd om hem. Vader en zoon geven zich in een heldere reconstructie meedogenloos bloot.

In aflevering 3 zoekt Hugo Borst ex-tennisser John van Lottum en diens vader Chris op. Het is een hartverscheurend verhaal dat hij te horen krijgt. John is als jochie van tien gedrild door Van Lottum senior. Dat is gepaard gegaan met fysiek geweld en vernederingen. Jarenlang weigert John zijn vader te spreken. Op de oude tennisbaan komen ze weer samen.

In aflevering 4 aandacht voor de gitarist Spike van Di-Rect. Spike is niet vies van een biertje, vandaar dat vader Frans van Zoest, in het dagelijks leven politieagent, zijn bezorgdheid uitspreekt. Het nummer dat Spike op verzoek van Borst voor zijn vader schrijft en zingt is in de aflevering te zien. Kippenvel.

In aflevering 5 staat Henk de Velde op het punt af te reizen, om nooit meer terug te komen. De zeezeiler is helemaal klaar met Nederland. Dat gaat zijn zoon Stefan, die een tuincentrum drijft, zeer aan het hart. Zijn vader voorgoed verliezen, terwijl hij springlevend is.

release: 27 september
vtc media
www.tvcmedia.nl