Debuutalbum Cool Jimmy gratis bij LiveXS Popmagazine

08-10-2007 @ 13:46

Het volwaardige debuutalbum Fruitfly Invasion van de Utrechtse formatie Cool Jimmy zal op woensdag 24 oktober gratis worden weggegeven aan de ruim 2.000 abonnees van LiveXS Popmagazine. LiveXS Locals Only! coördinator Willem Roose maakte de actie afgelopen zaterdagavond 6 oktober bekend tijdens de feestelijke aftrap van Dommelsch Locals Only! on Tour in de Effenaar Eindhoven. In navolging van o.a. Prince in de UK en Sarah Bettens in België, komt Cool Jimmy in samenwerking met LiveXS en Dommelsch met deze opmerkelijke actie om middels het gratis weggeven van een nog niet uitgebracht album aandacht te genereren voor hun muziek. Op donderdag 25 oktober zal het album officieel worden gepresenteerd tijdens de gratis toegankelijke Locals Only!-avond in Tivoli de Helling in Utrecht.
Cool Jimmy is dit jaar, samen met Leine, Monokino, Monstertux, SAT2D en William Wixley, één van de tourende eigenbeheer bands uit de Dommelsch Locals Only!-lichting van 2007. Inmiddels speelde de groep daardoor op festivals als Parkpop, Dauwpop en festival deBeschaving. Zanger Karim ter Veer reageerde enthousiast: "We zijn LiveXS en Dommelsch dankbaar dat we nu naast de live-tour ook onze nieuwe CD krachtig in de markt kunnen neerzetten". Cool Jimmy won op basis van de in 2006 uitgebrachte EP 'Enough' niet alleen een plek in Locals Only!, maar veroverde vorig jaar ook al een plek als 3FM Serious Talent waardoor ze konden spelen op bijvoorbeeld Solar Weekend. Ook tourde de groep als support-act van Intwine.
De ruim 2.000 abonnees van LiveXS Popmagazine ontvangen Fruitfly Invasion gratis bij het novembernummer van LiveXS. Het nummer 'Hey' is momenteel al als single verkrijgbaar tijdens optredens en via de website van de band te beluisteren. Fruitfly Invasion is sterk beïnvloed door het spelen tijdens Dommelsch Locals Only!. Zanger Karim hierover in een interview met LiveXS: “We hebben de afgelopen twee jaar veel opgenomen en hebben daarvan de beste tracks gebundeld. Nieuwe nummers, maar ook wat oudere, die we in een nieuw jasje hebben gestoken.Karim omschrijft het geluid als puurder dan voorheen. “Toen we op Dauwpop speelden, kregen we de opdracht mee om akoestisch te spelen. Dat hadden we nog nooit gedaan, maar eigenlijk beviel dat erg goed. We zijn nog steeds een rockband, maar dat semi-akoestische ligt ons uitstekend.”

website: http://www.cooljimmy.nl