Edison Jazzism Publieksprijs voor Boris

17-10-2007 @ 17:14

Zanger Boris is de winnaar van de eerste Edison Jazzism Publieksprijs. Dat heeft de Edison Stichting bekend gemaakt. Boris krijgt de prestigieuze Edison voor zijn album ‘Holy Pleasure’.
De Edison Jazzism Publieksprijs is een initiatief van de Edison Stichting en het blad Jazzism Magazine. Lezers van het blad konden in de afgelopen maanden via een website stemmen op hun favoriete artiest met bijbehorend album. Dat resulteerde in een spannende afvalrace tot een shortlist van drie artiesten. De andere genomineerden waren Laura Fygi en Wouter Hamel.

De publieksprijs wordt ondersteund door Radio 6. Dit station zal uitgebreid aandacht besteden aan de winnaar. Tijdens de uitreiking van de Edison Jazz/World Awards, op 6 november aanstaande, is Boris live te zien in het Muziekcentrum Frits Philips te Eindhoven en live te beluisteren op Radio 6. De winnaars van de Lifetime achievement Award, Randy Crawford & Joe Sample, komen speciaal naar Nederland om het beeld in ontvangst te nemen en geven een optreden van ruim een uur. Andere winnaars, Eric Vloeimans en Silje Nergaard, treden ook op. Het Metropole Orkest zorgt voor de begeleiding.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de uitreiking van de Edison Jazz/World Awards 2007, op 6 november in het Muziekcentrum Frits Philips te Eindhoven. Kaarten bieden ook toegang tot de afterparty. Telefonisch bestellen via 040-244 20 20.

Edison Stichting
De Edison Stichting is een activiteit van NVPI Audio, de brancheorganisatie voor de muziekindustrie. Zij laat jaarlijks muziekalbums jureren door een vakkundige, onafhankelijke jury en reikt Edisons uit aan albums van bijzondere kwaliteit. De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland en wordt al sinds 1960 uitgereikt.

Quotes over Boris
De winnaar van de Edison Publieksprijs is misschien voor velen een verrassing. Wie echter zijn laatste album ‘Holy Pleasure’ heeft gehoord, zal instemmend knikken. Hij werd in 2004 beroemd als de winnaar van Idols maar wist zich daarna razendsnel te ontwikkelen tot een zanger en entertainer met smaak en stijl. Hij toont ook doorzettingsvermogen en een enorme vastberadenheid. Na zijn geflopte debuutalbum, wist hij zich op een fabuleuze manier te revancheren. Maar ja, talent verloochent zich niet en dat is ook het grote publiek opgevallen, getuige deze Edison Publieksprijs.

Deze jongeman heeft zichzelf bewezen een echte rasartiest te zijn met oprechte liefde voor soul, funk en jazz. Prachtige plaat!

Prachtige album, eindelijk een echte soulartiest in Nederland.

Boris ontwikkelt zich in zijn eigen tempo, er zit nog enorm veel groei in hem. Hoge verwachting voor toekomst!!!