Stemmen Edison Jazzism Publieksprijs 2010 van start

09-07-2010 @ 19:22

Voor de vierde keer kunnen liefhebbers van jazz, soul, blues en wereldmuziek bepalen wie de Edison Jazzism Publieksprijs krijgt. Onder auspiciën van de Edison Stichting presenteert Jazzism Magazine dit jaar wederom de publieksprijs. Lezers van het magazine, dat deze week weer in de winkels ligt met alles over het North Sea Jazz, kunnen nationale artiesten nomineren voor een felbegeerde Edison. De publieksprijs wordt mede gepresenteerd door Radio6, de radiozender voor jazz en wereldmuziek.

De nominatie verloopt in drie stappen. Op dit moment kan het publiek een artiest inclusief een album nomineren. Dit album moet tussen 1 juni 2009 en 31 mei 2010 zijn uitgekomen. In het zomernummer van Jazzism verschijnen dan de 10 nominaties, waarop de lezers weer kunnen stemmen. In september worden dan de uiteindelijke drie nominaties bekend gemaakt. De winnaar ontvangt de Edison tijdens de Edison Jazz/World uitreiking op donderdag 11 november in Eindhoven en treedt daar op met het Metropole Orkest.

De tweede ronde
Nu is de top 10 bekend en kun je gaan stemmen op je favoriet.
Op de nieuwe Edison portal www.edisons.nl staat de top 10 klaar. Stem op je favoriet en in september zien we de top 3 verschijnen. Uitreraard staat de top 10 ook in de nieuwste uitgave van Jazzism Magazine. Een dubbeldik nummer met de Who's Who Guide van het North Sea Jazz 2010 ligt in de winkel.

Klik hier om meteen naar de stempagina te gaan.