TOPKOMIEKEN PIET RÖMER EN JOOP DODERER NOG EEN KEER SAMEN

22-10-2007 @ 21:45

Tros comedy "De kip en het ei” binnenkort in fraaie 4 DVD-box
Het zou een mooie vraag voor een quiz zijn: Hebben Piet Römer en Joop Doderer ooit samen een comedyserie gemaakt?
Het antwoord is bij miljoenen Nederlandse kijkers bekend, maar men is natuurlijk benieuwd of de door Peter Römer geschreven serie “De kip en het ei” ruim 20 jaar na dato de tand des tijds heeft doorstaan. Peter heeft een vooruitziende blik gehad, want de 22 afleveringen die de TROS in 1985 en ’86 heeft uitgezonden, mogen anno 2007 nog steeds gezien worden!

In de afleveringen zijn regelmatig boeiende en verrassende gastoptredens van sterren uit onze vaderlandse toneel-, film- en TV-wereld te zien. Schrijver Peter Römer weet steeds schitterend in te spelen op de kwaliteiten van de gasten. Regisseur Andrew Wilson, befaamd om zijn regiewerk van komedies, weet de grote talenten uit de spelers naar boven te halen, waardoor dit ruim 10 uur durende televisiefeest een ademloos spektakel is.
De serie speelt zich af rond vader Rinus en zoon Harry (Piet en Peter Römer) die naast hun privé-bemoeienissen ook in het werk met elkaar te maken hebben. Beiden werken als agent op hetzelfde politiebureau, waar chef Ab (Joop Doderer) de scepter zwaait. Peter is getrouwd met Thea, gespeeld door Karin Bloemen, en door gebrek aan onderdak trekt vader Piet ‘voorlopig’ bij ze in. Rinus en Harry vliegen elkaar regelmatig in de haren, maar eigenlijk kunnen ze geen dag zonder elkaar. De dagelijkse gang van zaken wordt regelmatig onderbroken als schoonmoeder Florrie, een prachtige rol van Andrea Domburg, met haar hondje Fifi op bezoek komt. Hilarische scènes volgen elkaar in rap tempo op: zo zien we ondermeer hoe het complete bureau opgeschrikt wordt door een musicerende chef Ab waar Rinus, onwetend dat zijn chef aan het klavier zit, ongezouten kritiek op geeft. Een geweldig stuk acteerwerk waar Piet Römer patent op lijkt te hebben.
Joop Doderer schittert in zijn rol van chef Ab. Zijn improvisaties, waarbij de tegenspelers vaak verrast reageren zonder uit hun rol te vallen, zijn van een niveau zoals wij die alleen bij de grootste komieken op deze wereld zien.
De kip en het ei” is een DVD-serie die in de collectie van liefhebbers van komedies niet mag ontbreken. Eenmaal gevangen door het voortreffelijke spel van de cast, vliegen de 22 afleveringen voorbij. Daardoor blijft deze komedie van blijvende waarde in de verzameling.
De 4 DVD-set wordt uitgebracht door Music Products B.V. in Utrecht en is vanaf 23 oktober verkrijgbaar in iedere CD- en DVD-winkel en ook op de DVD-afdeling van de warenhuizen. Bestelnummer 4DVD: ACE 10526

website: www.musicaction.nl/