16 November a.s. eerste Nederlandstalige album René Froger

06-11-2007 @ 09:16

16 November a.s. verschijnt het eerste Nederlandstalige album van René Froger getiteld ‘Doe Maar Gewoon’. De gelijknamige single, die eind september verscheen, prijkt momenteel in de hoogste regionen van alle hitlijsten. Met dit nieuwe album is de cirkel rond voor René Froger, terug naar waar het ooit allemaal mee begonnen is. ‘Als kleine jongen zat ik al bij mijn vader op schoot en zong alles wat los en vast zat met hem mee. Het maakte niet uit wat, maar het was hoofdzakelijk Nederlandstalig. Toen ik als jochie door de Jordaan liep klonk er uit elk openstaand raam wel een heerlijke smartlap. Dit is mij altijd bijgebleven en vaak denk ik terug aan die tijd. Later, toen ik bij mijn ouders in Café Bolle Jan ging werken, kwamen die liedjes weer voorbij en zong ik alle teksten uit mijn hoofd mee met mijn vader die ons op zijn accordeon begeleidde. Alhoewel ik jarenlang veel succes heb gehad met Engelstalige liedjes, kreeg ik steeds meer de behoefte om terug te keren naar mijn jeugd toen ik in Bolle Jan stond te zingen’.
Ik ben in een fase in mijn leven beland waarin ik heel goed besef wat echt belangrijk is in het leven. Mijn ziekte (bij René werd prostaatkanker ontdekt), mijn vrouw Natasja, mijn kinderen, mijn eerste kleinkind, fijne mensen om je heen en een goede thuisbasis leren je waar het echt om draait zeg maar. Dit album is dan ook een terugkeer naar mijn Amsterdamse ‘roots’ en bij het maken van dit moois zijn er bij mij vele dierbare herinneringen aan die mooie tijd naar boven gekomen’.
Ik wilde iets verrassends maken wat er nog niet is, volks maar ook echte pop, levenspop zullen we maar zeggen. Echt muziek maken met liefhebbers en natuurlijk live muzikanten. Lang ben ik op zoek geweest naar het juiste team mensen. Mensen die muziek maken met passie en heel hun hart. In Emile Hartkamp, Norus Padidar en John Dirne heb ik dit echt gevonden. De combinatie van uit het leven gegrepen teksten en melodieën van Emile Hartkamp, verrassende arrangementen van John Dirne en productionele hoogstandjes van Norus Padidar hebben tot een heel uniek gevoel geleid. Ook ben ik zelf met producer Marcel Schimscheimer de studio ingedoken om enkele liedjes op te nemen. Ik ben zeer dankbaar dat ik met al deze gepassioneerde vakidioten mag werken en heb dit album dan ook vol overgave gemaakt. Er is niets mooiers dan je emoties overbrengen met muziek. Muziek is een taal die iedereen begrijpt en zeker als het dan ook nog Nederlandstalig is’.
Het album ‘Doe Maar Gewoon’ bevat 13 Nederlandstalige liedjes uit het leven gegrepen. Van emotionele ballades tot swingende pop, recht uit het hart.

RENÉ FROGER MET JUBILEUMSHOW IN AHOY
Vrijdag 14 en zaterdag 15 december 2007 keert René Froger terug in het Rotterdamse Sportpaleis Ahoy’. Met de show ‘René Froger Live in Ahoy’ 2007’ blikt hij terug op 20 jaar René Froger, zijn allergrootste hits van toen en kijkt hij vooruit naar zijn Nederlandstalige avontuur van nu. Een avond lang zingen en swingen. Een onvergetelijk muzikaal en visueel showspektakel dat zijn weerga niet kent, een absolute ‘must see’ voor de fans en liefhebbers van show en entertainment. Een speciaal samengesteld orkest, zijn vertrouwde Frogettes en vele dansers begeleiden niet alleen René Froger maar ook diverse speciale gasten die in het kader van Dommelsch Dubbel Dutch als verrassingsact zullen optreden. De komende weken wordt bekend gemaakt welke artiesten met René op het Ahoy’ podium zullen staan. Tickets zijn verkrijgbaar via Ticketpoint.nl 0900 – 9000 8000.

website: http://www.renefroger.nl