Nieuwe single Vinzzent: opbrengst naar een goed doel

26-11-2007 @ 15:35

De soulformatie Big, Black & Beautiful en de Brabantse zanger Vinzzent hebben samen een Nederlandstalige gospelsingle opgenomen, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de multiculturele kerkgemeenschap in Hoogvliet. Het geld wordt gebruikt om arme gezinnen in de Rotterdamse deelgemeente te voorzien van een kerstmaaltijd of voor het kopen van een cadeau voor onder de kerstboom.

Het initiatief voor de single 'Geef jouw lach' komt van Vinzzent. "Ik las op een ochtend in de opnamestudio in de krant dat de voedselbank weer enorm gegroeid was en dat gezinnen met 120 euro per maand moeten rondkomen. Dit is me de hele dag bijgebleven", vertelt hij. "Later op de dag heb ik mijn manager gebeld met de vraag wat we hieraan konden doen. En zo ontstond het idee voor de single."
Het nummer is geschreven door Emile Hartkamp en Norus Padidar, de mannen achter successen van Frans Bauer, Marianne Weber en René Froger. "Het nummer moet wel de boodschap kunnen overbrengen bij het publiek. Norus en Emile schrijven liedjes die uit het leven gegrepen zijn."
Het tweetal werkte net als Michelle David, Lucretia van der Vloot en Rocque-E Harrell van Big, Black & Beautiful belangeloos mee aan het initiatief. De samenwerking was super, aldus Vinzzent. Het zijn supermeiden met superstemmen.  
Vinzzent, die al jarenlang de vaste studiotechnicus is van Rob de Nijs, bracht begin dit jaar zijn eerste album 'Een leven lang verliefd' uit. Zowel het duet 'Zoals jij tovert met de tijd', met de Vlaamse Dana Winner, als de single 'Een zomer lang verliefd' behaalden een hitnotering.
De dames van Big, Black & Beautiful staan al jaren met succes in de grote theaters van Nederland met hun shows. Volgend jaar gaan ze op tournee door Nederland met Sisters of Soul 'On Tour', waarbij een show met mooie kostuums, opvallende pruiken en een greep uit de grootste soul- en discohits is beloofd.
bron: www.vinzzent.com