TOP HIPHOP UIT NEDERLAND: GMB

26-11-2007 @ 20:33

GMB (Gery Mendes Borges - 1984), getogen in aan de West Kruiskade is een duidelijk product van de Rotterdamse hiphopschool. Op 16-jarige leeftijd begint hij met het schrijven van Engelstalige teksten voor de hiphop groep Dutch Conspiracy en verdient hij zijn strepen tijdens rap battles in het underground circuit.
Op 18-jarige leeftijd slaat hij vrijwel moeiteloos de brug naar theater waar hij sinds 1996 actief is in Theatergezelschap Rotterdams Lef.
Muzikaliteit en charisma zijn handelskenmerken voor zijn dynamische liveshow's en zijn niet aflatende energie maken hem een veelgevraagd host voor prominente hiphop evenementen als urban town, Bassline en Chocolate. Een geboren entertainer die geniet van iedere seconde op het podium.
Op zijn debuut album 'This is not an album, this is a phase', grijpt hij terug naar de creativiteit en originaliteit van het individu. Onder het alter echo Humaniac tekent hij ook zelf voor de beats. Hij laat zich hierbij inspireren door soul, funk, jazz, reggae en muziek uit Kaapverdië.
De 18 albumtracks verhalen over liefde, maatschappelijk onrecht en persoonlijke worstelingen van een jongere,opgroeiend op de straten van Rotterdam.
In 2006 won GMB de muzikantenprijs van de Grote Prijs van Nederland, categorie hiphop.
Daarbij leverde hij onlangs een bijdrage aan het nieuwe album van Pete Philly & Perquisite 'mysery repeats'. On behalf of GMB; Welcome 2 My World.

GMB "This is not an album, this is a phase"
bestelnummer CD: D56137
(naked truth/bertus)