BEN HARPER 7 JULI IN AMSTERDAM

20-02-2008 @ 15:50

Na twee jaar komt singer/songwriter en rockgitarist Ben Harper terug naar de Heineken Music Hall in Amsterdam. Op maandag 7 juli geeft hij daar een concert met zijn band The Innocent Criminals. 
Aansluitend op zijn wereldtournee naar aanleiding van zijn vorige cd 'Both Sides Of The Gun' (2006) kwam Ben Harper vorig jaar terecht in een Parijse studio. Daar nam hij met zijn band The Innocent Criminals – bassist Juan Nelson, percussionist Leon Lewis Mobley en drummer Oliver Charles– in zeven dagen tijd de ijzersterke plaat 'Lifeline' op. Een album vol oprechte en meeslepende muziek met invloeden van acoustische rock, blues, soul en reggae. Opnieuw een hoogtepunt van een muzikant die een ijzersterke live reputatie geniet. Dat bewees hij nog in een uitverkochte Heineken Music Hall op 22 juni 2006.
De Amerikaanse muzikant Ben Harper heeft de afgelopen veertien jaar een imposant oeuvre opgebouwd.
In 1994 bracht hij zijn eerste album uit, 'Welcome To The Cruel World' waarmee hij een cultstatus bereikte en zijn eerste schare trouwe fans kreeg. In 1999 kreeg hij grote bekendheid door de hitsingles 'Steal My Kisses' en 'Suzie Blue' van het album 'Burn To Shine', een van zijn succesvolste albums tot nu toe. Hij tourde ontelbare keren de wereld rond en dat inspireerde hem tot het schrijven van  albums als 'Diamonds On the Inside' uit 2003, 'Live At The Apollo' uit 2005 en vorig jaar opnieuw voor 'Lifeline'.

Ben Harper & The Innocent Criminals
Maandag 7 juli 2008
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: € 39 (excl. servicekosten)
Aanvang: 19.30 uur.