Saskia Laroo - nieuwe CD + release party

21-02-2008 @ 15:40

In maart komt de Amsterdamse trompettiste Saskia Laroo na een pauze van bijna tien jaar met een nieuw album: Really Jazzy. Deze CD, genaamd naar een song op het album, zal net als haar vorige vier releases op haar eigen label Laroo Records worden uitgebracht, en bevat een mix van jazzy funky dance-grooves. Deze beats worden aangevuld met instrumentale thema’s en jazzy improvisaties in combinatie met zang, rap en beatbox vocalen. Saskia treedt op over de gehele wereld. Eerder bracht ze in meer dan 20 landen twee jazz-albums en twee funk-albums uit.

Really Jazzy is opgenomen en geproduceerd met haar laptopcomputer in haar eigen studio maar ook onderweg tijdens tournees. Rob Gaasterland van Studio de Boot maakte de definitieve mix van het album en droeg mede bij aan de eindproductie. De CD presentatie zal plaatsvinden tijdens een speciaal concert van de Saskia Laroo Band in de grote zaal van Paradiso te Amsterdam op zaterdag 15 maart om 20.30 uur. De CD zal worden uitgereikt door Hans Dulfer, die ook de liner notes heeft geschreven. Speciale gastsolist bij de band is fluitist Ronald Snijders. Ook zal de videoclip, met hierin ook de Crea Bigband en dirigent Armando Cairo, worden vertoond. Deejays voor en na afloop zijn Adani en Wolf. Zaal open 19.30, entree €15 inclusief lidmaatschap Kaartjes zijn beschikbaar bij de bekende voorverkooppunten, telefonisch via de ticketline 0900-3001250, online via ticketmaster.nl of bij Paradiso op de avond zelf vanaf half acht.

De multi-instrumentaliste Saskia Laroo speelt op deze CD niet alleen trompet, maar ook saxofoon en contrabas. Bovendien is ze als zangeres te horen. Aan dit nieuwe album hebben diverse muzikanten uit talrijke en meest verre windstreken meegewerkt, waardoor een echte ‘wereld-CD’ ontstond. Een belangrijke bijdrage werd geleverd door de Amerikaanse toetsenist en zanger Warren Byrd, die ook voor arrangementen zorgde. ,,MC Firestorm” alias Iven Naipal uit Suriname, “,,MC Phantom” Nana Barimah uit Ghana en ,,Stewlocks” alias Andy Ninvalle uit Guyana deden rapvocalen, waarbij de laatste evenals ,,Eyesful” Sebastien William uit Frankrijk / Martinique ook als beatboxer optrad. ,,Jex” Zoran Jager uit Kroatië is de gitarist en de drummer is de Amerikaan Ronald Wright, afkomstig van de George Clinton Band. Tevens zijn er gastbijdragen te horen van trombonist en zanger Frank Lacey uit Amerika, “Johnny Tenor” alias Jan Kiewiet de Jonge uit Nederland op tenorsaxofoon, Ricky Wiranatakusuma uit Indonesië op keyboard, Robin Koerts uit Nederland evenals de Amerikanen Steven Porter en David Chevan op bas en tenslotte drummer en vocalist Gene Jackson, eveneens uit de USA.

Van Saskia s’ nieuwste CD “Really Jazzy” is het groovy nummer “Jazzn’Jamz” uitgekozen als openingsnummer van de promotie CD voor de Nederlandse jazz, welke is uitgebracht door de Nederlandse organisatie Buma Cultuur. Deze compilatie CD is bedoeld voor de promotie van de Nederlandse muziek in het buitenland en zal gepresenteerd worden met name op de buitenlandse beurzen zoals het Noorderslag, de Midem en de Popkomm. Op “Jazzn’Jamz is een selectie te horen van bovengenoemde artiesten.

website: www.saskialaroo.nl/